De ce scandalizeaza crestinismul

scrisa de Jean-Pierre Denis

De ce scandalizeaza crestinismul de Jean-Pierre Denis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De ce scandalizeaza crestinismul 16.7 lei *
De ce scandalizeaza crestinismul 19.53 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Jean-Pierre Denis
Traducator (i): Eduard Florin Tudor
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-606-579-287-6
Anul aparitiei: 2012
Descriere: In primul rand, prin scopul pe care si-l propune, o adevarata istorie a contraculturalitatii crestine, De ce scandalizeaza crestinismul are nume roase detalii sociale, culturale, lingvistice si istorice specifice unei societati occidentale dezvoltate.

Jean-Pierre Denis, poet, intelectual angajat, eseist, director al revistei pariziene La vie, propune un eseu bogat si erudit, avand drept nucleu o convingere: noua contracultura este crestinismul ce inlocuieste vechea contracultura a secolului XX, cea a liberalismului
libertar si permisiv. Eseul lui, o reala istorie a crestinismului in ipostaza de contracultura, este orientat, la toate nivelurile analizei, spre lumea contemporana; omul, cu toate chipurile sale, economic, politic, spiritual, istoric, este redefinit in termenii unei eruditii specifice intelectualului de inalt nivel.

Cine este acest "crestin contracultural"? Cum se raporteaza el la societatea moderna? Care sunt imaginile moderne ale crestinismului ce se prezinta ca o schimbare de paradigma, in sensul unei contraculturalitati asumate?

Jean-Pierre Denis, cu simtul detaliului si cu putere de convingere, reformuleaza cronica
crestina a societatii contemporane.


Carti similare cu De ce scandalizeaza crestinismul

Tratat de istorie a religiilor

Tratat de istorie a...

de Mircea Eliade

mai mult
Secretul

Secretul

de Rhonda Byrne

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!