Gramatica are suflet

scrisa de Violeta Ieremie

Gramatica are suflet de Violeta Ieremie Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Autor (i): Violeta Ieremie
Descriere: Drumul pe care-l parcurge copilul, personajul principal, incepe cu un conflict interior puternic, fiind caracterizat prin neincredere, sentimentul ca nu e sustinut si nu e iubit; continua cu gasirea unui colac de salvare, batranul, care devine mentorul lui, insotindu-l, pas cu pas, in descoperirea propriului drum, observand starile prin care trece baiatul, copilul de 11 ani; se termina in momentul in care micutul este constient de puterea lui interioara, fiind capabil sa ia propriile decizii cu incredere.
In cadrul acestei calatorii emotionale, copilul face cunostinta cu frumoasa lume a literelor; visul lui maret este sa scrie o carte, iar pentru asta invata, sub supravegherea batranului, cum sa evite cele mai frecvente greseli care se fac acum in limba romana.
Din acest punct de vedere, cartea este structurata in trei parti: greseli de vorbire, greseli care se fac in scris si semne de punctuatie.
Gramatica are suflet este o carte despre viata, despre universul interior si despre gramatica.
La sfarsit, baiatul isi da seama ca a pornit la drum avand un vis maret si, pe parcurs, a devenit el un om maret care are puterea sa-si indeplineasca visul prin felul sau de-a fi intr-un mod usor si amuzant.
Cuvintele poarta amprenta persoanei care le rosteste sau le scrie. Cuvantul este energie, ceea ce te conduce spre o atitudine pe care ti-o alegi tu fata de gramatica.
Literele inseamna libertate. Libertatea de a scrie cuvinte, propozitii, fraze, texte, carti si reflecta ce este in interiorul tau.
Ajungi sa stapanesti literele atunci cand iti recuperezi puterea interioara. Cand ramai fidel inimii tale si cauti mereu starea de bine.
In acel moment, poti spune ca gramatica are suflet.


Carti similare cu Gramatica are suflet

Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes

Cum se scrie un...

de Monica Ramirez

mai multRecenzii

Criss Tina Criss Tina pe 2014-09-16 13:51:59 Rating:

Cât de corectă este construcția ca și? Când folosim Din cauză și Datorită? Foarte superior... Mă râd la gluma ta. Dragilor sau Dragelor? Multe succesuri (un clasic). Copi, Copii sau Copiii? Eu (virgulă) vreau (virgulă) să (virgulă) merg acolo (punct) ș.a.m.d.


In traducere liberă: Cine ar fi crezut că voi scrie o recenzie despre o carte...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Criss Tina
Recenzii: 3
Carti citite: 20