Intimitatea - increderea in sine si in celalalt

scrisa de Osho

Intimitatea - increderea in sine si in celalalt de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Intimitatea - increderea in sine si in celalalt 9.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pro Editura
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 120 pagini
ISBN: 973-8951-41-0
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Am auzit o anecdota despre o mare mistica sufista, Rabia al Adawia. Intr-o zi pe inserate, oamenii au gasit-o in strada, cautand ceva. Era batrana, avea vederea slaba, asa ca vecinii au venit sa o ajute. Au intrebat-o: „Ce cauti?”.

Rabia a raspuns: „Imi caut acul. L-am pierdut”.

Vecinii au dat sa l-caute, dar si au dat seama imediat ca drumul era foarte mare iar acul era ceva foarte mic. Asa ca au intrebat o pe Rabia: „Te rugam sa ne spui unde l-ai pierdut, locul exact, caci altfel e greu sa-l gasim. Drumul e mare si putem sa cautam mult si bine pana sa-l gasim, daca o sa-l gasim. Unde anume l-ai pierdut?”.

„In casa”, a raspuns Rabia. „Atunci de ce il cauti aici?” au intrebat ei. „Fiindca aici e lumina, iar inauntru nu e”.

Aceasta anecdota e foarte semnificativa. Te-ai intrebat vreodata ce cauti? Ai considerat vreodata ca e important sa meditezi adanc pentru a sti ce cauti? Nu. Chiar daca in unele momente de visare ai avut o idee vaga despre ceea ce cauti, nu ai stiut niciodata precis ce anume este. Nu l-ai definit inca.

Daca incerci sa-l definesti, cu cat capata mai mult contur cu atat mai mult iti dai seama ca nu e nevoie sa-l cauti. Cautarea poate continua numai intr-o stare de imprecizie, de lipsa de claritate, de visare; cand lucrurile nu sunt clare continui sa cauti, impins de un indemn launtric, tras de un imbold insistent. Stii una si buna: trebuie sa cauti. E o necesitate launtrica. Dar nu stii ce cauti. Si daca nu stii ce cauti, cum sa gasesti?

Cauti ceva vag -– crezi ca e in bani, in putere, in prestigiu, in respectabilitate. Dar pe urma vezi oameni respectabili, oameni puternici care si ei cauta. Si mai vezi si oameni extraordinar de bogati care cauta si ei; cauta pana la sfarsitul vietii. Prin urmare, bogatia nu ajuta la nimic, puterea nu ajuta la nimic.


Carti similare cu Intimitatea - increderea in sine si in celalalt

Tu esti solutia. O aventura AO

Tu esti solutia. O...

de Mark Victor Hansen, Bill Froehlich

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!