Curtezana si samuraiul

scrisa de Lesley Downer

Curtezana si samuraiul de Lesley Downer Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Lesley Downer
Traducator (i): Carmen Patac
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-689-662-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Cartile lui Lesley Downer au fost traduse in peste treizeci de limbi.

Japonia, 1868: ultimul shogun a fost infrant, iar epoca imparatilor va incepe in curand. In nordul inghetat, ramasitele armatei shogunului planuiesc o ultima batalie disperata, la Hakodate, fara sorti de izbanda insa. In vreme ce Hana fuge din calea soldatilor imparatului, Yozo, tanar si curajos luptator fidel shogunului, e luat prizonier. Inspirata din fapte reale, o impresionanta poveste de iubire pe fundalul unui an decisiv pentru istoria Japoniei, al razboiului civil dintre nord (fortele shogunului) si sud (fortele care sprijineau urcarea pe tron a imparatului), Curtezana si samuraiul dezvaluie culisele unei lumi aflate intr-un moment de profunda transformare, ce marcheaza inceputul modernizarii tarii Soarelui-Rasare si deschiderea ei spre Occident.

Yoshiwara este vestitul cartier al placerilor din Tokyo, unde traiesc trei mii de curtezane, o lume exotica in care singurul fruct oprit este dragostea. In 1868, Hana are doar saptesprezece ani cand ajunge aici, transformandu-se spectaculos din sotia supusa si devotata a comandantului Yamaguchi, un inflacarat sustinator al shogunului, intr-o adevarata curtezana, frumoasa si talentata Hanaogi. Cand sotul ei plecase la razboi, Hana primise o singura sarcina: sa supravietuiasca. Urmarita de soldatii din sud, care ii atacasera casa si ii omorasera socrii, se refugiaza in Yoshiwara, o lume din care intai va incerca sa evadeze, ca apoi sa-i ramana captiva. Resemnata cu noua ei viata, Hana il intalneste pe Yozo, un samurai marinar in flota shogunului care, intors in Japonia dupa un numar de ani petrecuti in Apus, isi da seama ca lumea atat de familiara lui e pe cale de disparitie. Impreuna, cei doi vor incerca sa descopere daca dragostea ii poate ajuta sa stearga traumele unui trecut dureros, desi acesta pare sa ii ajunga din urma.


Carti similare cu Curtezana si samuraiul

Barometru in urcare

Barometru in urcare

de Hugh Maclennan

mai mult
Cei goi si cei morti

Cei goi si cei morti

de Norman Mailer

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!