O tribuna captivanta

scrisa de Alexandru Matei

O tribuna captivanta de Alexandru Matei Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Alexandru Matei
Numar de pagini: 478 pagini
ISBN: 978-606-588-634-6
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Intr-o societate inchisa, in care o subtire minoritate avea ocazia sa treaca dincolo de granite, in lumea libera, Televiziunea a fost o deschidere spre ce se intampla in jurul nostru. Pentru unii romani, ea a fost nu numai principala fereastra spre lume, ci chiar si singura. Intr-o vreme in care niciunul dintre noi nu visam ca vor exista posturi gen Discovery sau National Geographic, TVR avea emisiunea Teleenciclopedia, astazi clasica. Intr-o vreme in care nu banuiam ca vor exista canale ce vor difuza numai filme politiste, TVR difuza, sambata seara, seriale cu detectivul Kojak sau inspectorul Columbo. Si, intr-o vreme in care nimeni n-ar fi pariat pe succesul telenovelelor, majoritatea romanilor — daca nu toti — au urmarit, seara de seara, la finele anilor ’70, teribilele aventuri ale familiei Ewing din Dallas.

Dar televiziunea acelor ani nu a fost numai entertainment. Televiziunea mai insemna ceva: ideologie si politizare, manipulare a Istoriei si — mai ales in anii ’80 — un sinucigas cult al personalitatii Conducatorului.

Autorul acestui volum are tot ce-i trebuie pentru o asemenea istorie: are talentul calm al unui spirit mobilat, dupa cum are si relaxarea unei generatii mai tinere.

Povestea televiziunii noastre intre anii ’60 si ’80 este, pentru multi romani, parte din povestea lor. - Adrian Cioroianu


Carti similare cu O tribuna captivanta

Baricadele I

Baricadele I

de Andrei Craciun

mai mult
Il principe/principele

Il principe/principele

de Niccolo Machiavelli

mai mult
Jazz Stories

Jazz Stories

de Adriana Cârcu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!