Parfum de curtezana

scrisa de Sawako Ariyoshi

Parfum de curtezana de Sawako Ariyoshi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Sawako Ariyoshi
Traducator (i): Angela Hondru
Numar de pagini: 440 pagini
ISBN: 978-973-689-634-7
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Ca romanciera, Sawako Ariyoshi este cunoscuta in lume mai ales prin bestsellerurile Parfum de curtezana, Dansatoarea de Kabuki si Sotia doctorului, ale caror traduceri in limba romana au aparut in colectia „Raftul Denisei". Roman dens, de o mare finete, proiectat pe planuri multiple, Parfum de curtezana este o poveste emblematica de dragoste si ura intre o mama si o fiica, o naratiune istorica in Japonia primelor decenii ale secolului XX si o meditatie asupra conditiei femeii in universul crud al gheiselor. A fost ecranizat in 1964, in regia lui Keisuke Kinoshita, cu Mariko Okada si Nobuko Otowa in rolurile principale.

La sfarsitul erei Meiji, intr-un sat pierdut in mijlocul lanurilor de orez, destinul a trei generatii de femei pare sa urmeze ritmul imuabil al vietii la tara. Insa, in clipa in care frumoasa vaduva Ikuyo, mama lui Tomoko si fiica Tsunei, se recasatoreste cu fiul capeteniei satului, totul pare sa-si iasa din matca. Atrasa de mirajul orasului, tanara pereche paraseste casa parinteasca. Tōkiō le va zdrobi repede sperantele, iar frivolitatea lui Ikuyo va impinge familia spre dezonoare. Tomoko sfarseste prin a fi vanduta, la zece ani, unei case din cartierul placerilor. Gheisa-ucenica, ea va invata ca fosnetul unui chimono de matase inmiresmat cu tamaie, umbra unui zambet pe chipul desavarsit ascuns de fard sau degetele abia atingand coardele unui shamisen pot ingenunchea barbati care hotarasc soarta Japoniei. Insa dorinta cea mai mare a tinerei este sa fie libera. Va reusi ea sa-si hotarasca singura soarta intr-o societate ale carei temelii incep sa fie erodate de tragediile istoriei?


Carti similare cu Parfum de curtezana

Vipera sugrumata

Vipera sugrumata

de Herve Bazin

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!