Dansatoarea de kabuki

scrisa de Sawako Ariyoshi

Dansatoarea de kabuki de Sawako Ariyoshi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dansatoarea de kabuki 32.85 lei *
Dansatoarea de kabuki 45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Sawako Ariyoshi
Traducator (i): Angela Hondru
Numar de pagini: 600 pagini
ISBN: 978-973-689-274-5
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Stralucita scriitoare a Japoniei postbelice, Sawako Ariyoshi reinvie povestea adevarata a dansatoarei Okuni din Izumo, creatoarea teatrului Kabuki.

In Japonia secolului al XVI-lea, sa fii kabuki ("destrabalata") insemna sa sfidezi conventiile, sa imbratisezi noul (si moda "barbara" adusa de occidentali). Asa i se va spune si lui Okuni, fata de la tara al carei viitor nu prevedea nimic spectaculos, dar care isi afla vocatia in dans. Dansul o va purta spre Kyoto si Edo, dansul ii va deschide drumul spre inima barbatilor, spre palatele samurailor si ale concubinelor imperiale. Insa pe frumoasa Okuni nu o atrage stralucirea aristocratiei. Pentru ea, arta spectacolului se imbogateste in strada, unde viata freamata neingradita. Aici, in fata oamenilor de rand, printre jongleri, muzicanti si femei usoare, daruieste tot ce are mai bun, aici prind viata, din iubirile, dezamagirile si sperantele artistilor, personajele pe care le interpreteaza, aici ia nastere teatrul Kabuki, arta inovatoare ce rupe legatura cu rigidul No. Imbinand ritmurile dansurilor sacre din templele nipone cu muzica vie cantata de oamenii de rand, care isi exprima neingradit pasiunile, Okuni devine prima dansatoare de Kabuki.

Intr-un roman emotionant – in acelasi timp poveste de dragoste si evocare a unei epoci glorioase si sangeroase din istoria Tarii Soarelui Rasare –, Sawako Ariyoshi reuseste, in Dansatoarea de Kabuki, sa dea viata unei figuri legendare a Japoniei.


Carti similare cu Dansatoarea de kabuki

Eu, Mona Lisa

Eu, Mona Lisa

de Jeanne Kalogridis

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Didu
Recenzii: 0
Carti citite: 16

Alexandru Nistor
Recenzii: 0
Carti citite: 13