Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Noi

Noi

scrisa de Evgheni Zamiatin

Noi de Evgheni Zamiatin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Noi 0 lei *
Noi 0 lei *
Noi 0 lei *
Noi 0 lei *
Noi 0 lei *
Noi 14 lei *
Noi 46.55 lei *
Noi 49 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Evgheni Zamiatin
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Scriitorul Evgheni Ivanovici Zamiatin s-a nascut in 1884 in orasul Lebedian, in familia unui preot ortodox. Pe parcursul studiilor sale in cadrul Institutului Politehnic din Petersburg, pe care il va absolvi in 1908, se va alatura bolsevicilor, orientare care il va impinge sa participe la rascoala din 1905-1907. Dupa revolta, Zamiatin este arestat si trimis in orasul sau natal, cu interdictia de a se stabili la Petersburg. Totusi, el va locui in capitala in mod ilegal, precum si la Helsingfors, in Finlanda.

In 1908, Zamiatin debuteaza pe scena literara, insa momentul este marcat de esec, iar viata sa mai cunoaste inca un moment de tulburare in 1911, cind este arestat si exilat pentru a doua oara, de data aceasta pina in 1913. Pe parcursul acestor evenimente, el continua sa scrie, iar in 1913 i se publica nuvela „De-ale provinciei", care il impune pe plan literar.

Noi este cartea de capatai a lui Zamiatin si, in acelasi timp, un roman care a deschis drumul unor capodopere ulterioare apartinand aceluiasi gen (Minunata lume noua de Aldous Huxley, O mie noua sute optzeci si patru si Ferma animalelor de George Orwell sau Fahrenheit 451 de Ray Bradbury). Un roman in care fantasticul si absurdul nu fac decat sa accentueze aspectul grotesc al ororilor regimurilor totalitare.

Ironia este cu atat mai amara cu cat toate acele notiuni caricaturizate de Zamiatin – Tablele Orare, Orele Personale, Norma Materna, Zidul Verde, Binefacatorul – au devenit aievea, desi poate realitatea le-a ascuns indaratul altor nume.


Carti similare cu Noi

Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri

Harfa de iarba....

de Truman Capote

mai mult
Monstri invizibili

Monstri invizibili

de Chuck Palahniuk

mai mult
Dincolo de iarnă

Dincolo de iarnă

de Isabel Allende

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!