Venit pe lume

scrisa de Margaret Mazzantini

Venit pe lume de Margaret Mazzantini Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Venit pe lume 9.19 lei *
Venit pe lume 31.46 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Margaret Mazzantini
Traducator (i): Gabriela Lungu
Numar de pagini: 592 pagini
ISBN: 978-973-46-1736-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Margaret Mazzantini este autoarea bestsellerului Nu te misca (1.500.000 de exemplare vandute in Italia), tradus in 32 de limbi si ecranizat in regia lui Sergio Castellitto, cu Penelope Cruz in rolul principal.

Romanul Venit pe lume (2008), castigator al premiului Campiello 2009, reda tulburatoarea poveste a vietii unei femei de cincizeci si trei de ani, Gemma, din Roma, care se intoarce impreuna cu fiul ei, Pietro, in locurile unde traise in tinerete o mare iubire cu un fotograf genovez, Diego. Treptat, Gemma aluneca in trecutul tinerei cercetatoare care, pentru a scrie un studiu despre poezia lui Andriä, pleaca la Sarajevo. Ajutata de poetul Gojko, cel care avea sa ii ramana prieten tot restul vietii, Gemma descopera farmecul orasului, dar si pe Diego. Intoarsa in Italia, traieste cu acesta o intensa poveste de dragoste, distrusa insa, in timp, de sterilitatea ei, care o va impinge la cele mai disperate gesturi, ultimul aruncandu‑i pe amandoi in valtoarea unui razboi cumplit, care ii va marca ireversibil. Povestea lor si consecintele ei asupra vietii Gemmei se contureaza pe dramaticul fundal al celui mai lung asediu postbelic al unui oras european: Sarajevo, 1992. Un roman despre obsesia maternitatii si despre imposibilitatea implinirii ei, un roman al dragostei pe timp de razboi, al dramelor individuale, al mortii si al (re)nasterii in egala masura.

„La sapte ani de la publicarea bestsellerului Nu te misca, Margaret Mazzantini le propune cititorilor, in Venit pe lume, o poveste cu o traiectorie uluitoare: de la istoria personala a unei femei si a iubirii ei neimplinite la asediul orasului Sarajevo si inapoi.” (La Stampa)

„Este o poveste despre dragoste si suferinta, despre curaj si teama. Este povestea unei vieti care renaste din «placenta neagra» a unui razboi in care oroarea se impleteste cu cele mai profunde dovezi de umanitate, o «calatorie initiatica» spre maternitatea (si paternitatea) cautata cu orice pret, iluminata de un fiu nascut intr-un oras in flacari.” (Il Giorno)

„Aceasta carte indrazneata si plina de forta epica abordeaza teme majore: viata si moartea, razboiul si pacea, intr-un limbaj bogat si tensionat, alimentat de un flux neintrerupt de imagini, reflectii si metafore construite in jurul unor evenimente terifiante.” (La Repubblica)


Carti similare cu Venit pe lume

Casa de pe colina

Casa de pe colina

de Noah Gordon

mai mult
Si daca dragostea ar dainui

Si daca dragostea ar...

de Alain Finkielkraut

mai mult
Testamentul francez

Testamentul francez

de Andrei Makine

mai mult



Recenzii

Alina citeste Alina citeste pe 2015-11-08 17:17:34 Rating:

,,Venit pe lume” este cartea pe care nu o laşi din mână, nu poți, autoarea nu te lasă. Te poartă de la Roma la Sarajevo zilelor noastre, de la Sarajevo zilelor noastre la un Sarajevo asediat al anului 1992 şi înapoi.
Pe scurt, Gemma, o italiancă aflată la a doua tinereţe, merge împreuna cu fiul ei, Pietro, în Sarajevo sub falsul pretext al unei conferinţe. Da fapt, ea porneşte într-o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Alina citeste
Recenzii: 10
Carti citite: 12