Nimeni nu se salveaza singur

scrisa de Margaret Mazzantini

Nimeni nu se salveaza singur de Margaret Mazzantini Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Margaret Mazzantini
Traducator (i): Gabriela Lungu
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-46-3738-6
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Margaret Mazzantini ne ofera in Nimeni nu se salveaza singur un roman care echivaleaza cu autobiografia sentimentala a unei generatii. O carte curajoasa despre obstacolele iubirii in vremea noastra.

Delia si Gaetano erau candva un cuplu. Acum trebuie sa invete sa-si uite, fiecare, perechea si deprinderile. Stau amandoi intr-un restaurant, la putin timp dupa ce au distrus ceea ce fusese o familie. Delia si Gaetano sunt inca tineri – au treizeci si ceva de ani, o varsta la care poti s-o iei oricand de la capat. Ar vrea sa se impace, insa problemele din trecut, revelate in flashbackuri succesive, ii bantuie. Dar unde au gresit? Problema e ca nici unul nu stie. Pasiunea de la inceput si furia de la sfarsit sunt inca la fel de prezente. Crescuti intr-o epoca in care totul pare sa fi fost deja spus, schimba intre ei cuvinte ce nu reusesc sa dea glas singuratatii, dorintelor lor, pentru ca traiesc in confuzia unui soi de analfabetism afectiv. Povestea unui cuplu ca multe altele, un cuplu ca noi, contemporan cu noi.

„Protagonistii romanului sunt ca doi boxeri in ring, nauciti de ura pe care o resimt unul fata de celalalt – o ura ce ar putea fi de fapt iubire, daca cei doi ar intelege acest lucru.” (la Repubblica)

„Un portret concis, de o sinceritate nemiloasa.” (Il Messaggero)

„O capodopera despre procesul deteriorarii a ceea ce parea intruchiparea perfectiunii.” (Corriere della Sera)


Carti similare cu Nimeni nu se salveaza singur

Gelozie si medicina

Gelozie si medicina

de Michal Choromanski

mai mult
Inaltimile orasului

Inaltimile orasului

de Emmanuel Robles

mai mult
Arthur & george

Arthur & george

de Julian Barnes

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Criss Tina
Recenzii: 3
Carti citite: 20