Proiectul Rosie

scrisa de Graeme Simsion

Proiectul Rosie de Graeme Simsion Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Proiectul Rosie 21 lei *
Proiectul Rosie 26.06 lei *
Proiectul Rosie 29.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Graeme Simsion
Traducator (i): Ioana Vacarescu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-46-3647-1
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Romanul de debut al lui Graeme Simsion, Proiectul Rosie, a fost recompensat in 2012 cu Victorian Premier’s Award pentru manuscrise inedite si s-a bucurat de un mare succes. Cartea urmeaza sa fie tradusa si publicata in peste treizeci de limbi.

Proiectul Rosie este o sublima si, la prima vedere, imposibila poveste de dragoste. La treizeci si noua de ani, Don Tillman, un profesor de genetica suferind – fara sa stie – de sindromul Asperger, e inca burlac. Desi e destept si aratos, nu prea are noroc in dragoste. Dar de data asta e hotarat sa reuseasca. De aceea a initiat Proiectul Sotia, pe baza unui chestionar de saisprezece pagini, care il va ajuta sa-si afle partenera perfecta prin eliminarea pas cu pas a tipurilor feminine nepotrivite: veganele, microbistele, creationistele, fumatoarele, ignorantele, homeopatele... Numai ca frumoasa Rosie, care da buzna in viata lui, e exact pe dos: munceste intr-un bar, e vegetariana, fumeaza si, in plus, incearca sa dea de urma tatalui ei biologic. „Cea mai incompatibila femeie din lume”, conchide Don. Si totusi, se lasa implicat, fara sa stie prea bine de ce, intr-un nou proiect: s-o ajute pe Rosie sa-si gaseasca tatal prin intermediul unor mostre de ADN prelevate pe ascuns. Si sa descopere ca dragostea si viata nu urmeaza intotdeauna regulile stiintei.

„Romanul de debut al lui Graeme Simsion e un basm din epoca noastra. La fel ca povestea frumoasei si bestiei sau cea a printului transformat in broscoi, e o parabola despre puterea izbavitoare a iubirii... Avem de-a face cu un roman spiritual si amuzant, al carui umor e accentuat de naratiunea la persoana intai, intr-un stil inexpresiv. Cititorul e mereu cu un pas inaintea lui Don – si totusi, acesta mai ascunde cateva surprize. Sa speram ca Simsion va continua in acelasi fel.” (Express)

„Aflat intr-o pozitie privilegiata, cititorul poate observa fiecare gafa pe care o face Don, dar simte in acelasi timp o simpatie acuta fata de acest personaj, a carui evaluare rece a normelor sociale ilogice e reprodusa cu o detasare si o acuratete ce starnesc hohote de ras.” (The Independent)


Carti similare cu Proiectul Rosie

Zi după zi

Zi după zi

de David Levithan

mai mult
Cartea tuturor intentiilor

Cartea tuturor...

de Marin Malaicu-Hondrari

mai mult
Dincolo

Dincolo

de Dan Persa

mai mult



Recenzii

artasimplitatii artasimplitatii pe 2021-02-01 11:41:41 Rating:

Un smart romance cu potenţial de a însori zile posomorâte.

Eroul nostru este Don Tillman, un personaj perfect de imperfect, profesor de genetică în vârstă de 39 de ani, nediagnosticat dar suferind de sindromul Asperger – o afecţiune de spectru autist, care îşi guvernează viaţa după fapte concrete şi mai puţin pe baza sentimentelor, tipicar, stângaci la a iniţia o conversaţia dacă nu...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146