Recenzie Proiectul Rosie scrisa de "artasimplitatii"



Recenzie Proiectul Rosie scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Proiectul Rosie 21 lei *
Proiectul Rosie 26.06 lei *
Proiectul Rosie 29.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Proiectul Rosie
Autor (i): Graeme Simsion
artasimplitatii artasimplitatii pe 2021-02-01 11:41:41 Rating:

Un smart romance cu potenţial de a însori zile posomorâte.

Eroul nostru este Don Tillman, un personaj perfect de imperfect, profesor de genetică în vârstă de 39 de ani, nediagnosticat dar suferind de sindromul Asperger – o afecţiune de spectru autist, care îşi guvernează viaţa după fapte concrete şi mai puţin pe baza sentimentelor, tipicar, stângaci la a iniţia o conversaţia dacă nu implica şi subiecte ştiinţifice(la care excela), cu un program zilnic bine calculat încât orice moment al zilei să fie exploatat la maxim. Dar nu vă speriaţi, chiar dacă Don pare rigid, pragmatic şi plictisitor prin prisma obiceiurilor şi a dependenţei de programele fixe o să ajungeţi să-l îndrăgiţi repede. Graeme Simsion are grijă să-l poziţioneze pe Don în unele situaţii care o să vă descreţească frunţile şi o să-l găsiţi chiar adorabil până la sfârşit.

Aflăm chiar din prezentarea cărţii că în centrul acţiunii se află programul dezvoltat de Don pentru a-şi găsi o soţie, o femeie compatibilă cu stilul lui de viaţă, cu valorile care-i guvernează lui existenţa şi dezvoltă astfel un chestionar amplu care trebuie completat de orice posibilă candidată. Întrebările, din cele mai variate, aveau menirea de a înlătura orice urmă de incompatibilitate, de a elimina timpul irosit în procesul de a cunoaşte pe cineva. Era clar, Don nu avea timp de pierdut, practic din fire s-a hotărât să tranşeze problema ferm şi eficient de la început. Dorinţa lui era de a găsi o parteneră care să agreeze şi să se adapteze fără probleme la modul lui de viaţă.

Cum, necum, prin intervenţia lui Gene, singurul prieten al lui Don, în viaţa lui îşi face apariţia Rosie şi îi dă toate planurile precise peste cap. Crezând iniţial că i-a fost recomandată de prietenul lui în Proiectul Soţia, Don află pas cu pas că Rosie e departe de idealul său de parteneră şi nu poate înţelege de ce Gene i-a prezentat-o. Aflând ulterior adevăratul motiv, se vede prins în situaţia de a o ajuta pe aceasta să-şi găsească tatăl biologic şi porneşte astfel în paralel cu “Proiectul Soţia” şi “Proiectul Tata”, unul cu peripeţii. Lucrurile evoluează în ambele proiecte şi pagină cu pagină suntem mai prinşi şi mai captivaţi de povestea lor.

Cum doi oameni aflaţi la poli opuşi reuşesc să coopereze şi să se deschid unul în faţa celuilalt? Cum devine Rosie candidata principală în proiectul lui Don deşi era de mult eliminată pe baza chestionarului ? Cum se cuibăreşte şi ce formă capătă iubirea într-o inimă incapabilă să reacţioneze la sentimente şi emoţii? Sunt întrebări cu răspuns, răspunsul îl găsiţi în carte.

Scris la persoana întâi, din perspectiva lui Don, romanul lui Graeme Simsion aduce o abordare foarte interesantă într-o poveste romantică pornind de la personalitatea lui Don. E interesant să vezi lucrurile din alt punct de vedere, pe baza logicii unei persoane care funcţionează dupa alte repere decât restul lumii.

Scrisă cu mult umor dar şi cu profunzime, “Proiectul Rosie” este o carte despre norme de socializare, viaţă, iubire şi despre homari :).

Vestea bună e că această carte are şi o continuare, pe care sper să pot pune mâna cât mai curând!


“ – Spune-mi, m-a întrebat ea, tu simţi ceva când te uiţi la un film? Ai văzut Casablanca?

– Am urmărit mai multe filme romantice. Răspunsul este nu. Spre deosebire de Gene şi Claudia, precum, se pare, şi de majoritatea rasei umane, eu nu sunt afectat emoţional de poveştile de dragoste. Se pare că nu am structura necesară pentru o reacţie emoţională.”


“Ţine cont şi de sentimentele tale, nu numai de logică. Sentimentele au o logică a lor. Şi încearcă să te laşi dus de val.”



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!