Nord-vest

scrisa de Zadie Smith

Nord-vest de Zadie Smith Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nord-vest 21 lei *
Nord-vest 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Zadie Smith
Traducator (i): Casiana Ionita
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-3535-1
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Nord-Vest s-a numarat printre volumele selectate pe lista scurta pentru National Book Critics Circle Award si a fost inclus de New York Times Book Review, Time si Wall Street Journal in topul celor mai bune zece carti de fictiune ale anului 2012.

Nord-Vest este povestea a patru personaje (Leah, Natalie, Felix si Nathan) care traiesc in acelasi cartier, populat de tot felul de oameni, un cartier de emigranti si localnici, cu farmecul si pacatele oricarei zone urbane aglomerate. Considerat de critici un roman joycean, volumul impleteste cu maiestrie povestile celor patru protagonisti, oferind in acelasi timp panorama unei lumi dinamice, plina de viata, uneori cruda, alteori duioasa, dar mereu captivanta. Iubirea, ura, prietenia si nostalgia sunt temele dominante ale acestei istorii in care se intersecteaza in chip surprinzator destine dintre cele mai diverse.

„Povestea transformarilor interioare ale unei femei care urca pe scara sociala este o tema abordata de nenumarati romancieri, cum ar fi Charles Dickens si Jane Austen. Zadie Smith isi aduce si ea contributia la aceasta traditie literara si o face cu indrazneala.” (Dallas Morning News)

„Avem de-a face cu o carte in care nu poti prevedea niciodata cum se vor lega lucrurile sau ce se va intampla in continuare... Nord-Vest etaleaza deliberat numeroasele abilitati de povestitor ale lui Zadie Smith, ca sa ne ajute sa descoperim un adevar profund, chiar daca unul riscant si dureros. Rezultatul este exceptional: o carte radicala, intensa si autentica.” (New York Times Book Review)

„Ceea ce surprinde constant la Zadie Smith este firescul talentului ei sclipitor, felul natural in care dezvaluie profunzimile relatiilor de familie si de munca, lucrurile acelea pe care oamenii le simt cumva, nedefinit, dar nu izbutesc niciodata sa le exprime.” (Washington Post)


Carti similare cu Nord-vest

Ragtime

Ragtime

de Edgar Lawrence Doctorow

mai mult
Casatorie de placere

Casatorie de placere

de Tahar Ben Jelloun

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!