Pamantul oamenilor liberi

scrisa de Liliana Lazar

Pamantul oamenilor liberi de Liliana Lazar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pamantul oamenilor liberi 20.3 lei *
Pamantul oamenilor liberi 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Liliana Lazar
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-707-507-9
Anul aparitiei: 2012
Descriere: "Aceasta tanara scriitoare de origine romana a reusit unul dintre cele mai originale romane din ultimii ani." - J.M.G. le Clezio, Premiul Nobel pentru literatura

„Fascinant si seducator, acoperind anii ‘70-’89 ai regimului comunist din Romania, Pamantul oamenilor liberi este un roman politic despre insuportabila usuratate a fiintei." - Télérama

Romanul se construieste in jurul destinului lui Victor Luca, din satul moldovenesc Slobozia, un personaj straniu, greu de plasat pe axa bine-rau si aflat intr-o relatie speciala cu un loc magic al satului, „Groapa cu lei", lacul situat in apropierea padurii care inconjoara Slobozia.
Destinul neobisnuit al personajului - criminal in serie fara voia lui - se desfasoara pe fundalul sumbru si opresiv al regimului comunist, dar si al degringoladei primilor ani postrevolutionari.
Daca lacul din padurea ce inconjoara Slobozia este malefic, asa cum crede toata lumea, de ce il protejeaza pe Victor, copilul oropsit, adolescentul criminal? Si de ce il ajuta pe acest om cautat de politie, care se ascunde in casa mamei sale?
In aceasta regiune a Romaniei, unde legendele populare coexista cu riturile ortodoxe, preotii sunt supravegheati indeaproape de regimul comunist, iar cartile sfinte sunt arse. Pentru a-si spala pacatele si pentru a fi absolvit de vina, Victor accepta misiunea pe care i-o incredinteaza parintele Ilie: devine copist de texte sacre.
Absorbit de munca sa secreta si chinuit de pulsiunile sale, Victor spera ca, in cele din urma, isi va gasi mantuirea.
Ancorat in istoria relativ recenta a Romaniei - acopera perioada regimului Ceausescu - Pamantul oamenilor liberi are suspansul unui roman politist si stranietatea unui basm.
Este o carte cu accente de roman fantastic si de thriller psihologic deopotriva.

„Pamantul oamenilor liberi reinvie atmosfera din basmele Fratilor Grimm." - Le Nouvel Observateur

„Groapa cu lei se trezea. Sclipiri colorate ii luminau adancurile, de parca intreg locul s-ar fi incarcat de electricitate. Ca si cum din afund ar fi urcat niste fulgere, scanteieri apareau pe oglinda apei, facand-o sa clocoteasca.Victor admira pentru o clipa scena, fermecat de spectacol. Chiar daca barca se clatina sub greutatea lui, nu-i era frica. Stia ca Groapa nu avea sa-i faca niciun rau, caci avea nevoie de el, dupa cum si el putea avea incredere ca ea ii va sterge greselile."


Carti similare cu Pamantul oamenilor liberi

Europa

Europa

de Tim Parks

mai mult
Cabalistul

Cabalistul

de Geert Kimpen

mai mult
Invaziile inimii

Invaziile inimii

de James Meek

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!