Poveste despre dragoste si intuneric

scrisa de Amos Oz

Poveste despre dragoste si intuneric de Amos Oz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poveste despre dragoste si intuneric 32.85 lei *
Poveste despre dragoste si intuneric 45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Amos Oz
ISBN: 9789736892516
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Roman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si suficient de incitant pentru a fi ecranizat in anul 2009 de regizoarea Natalie Portman.


In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor, a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei, de sensul lor si inconjurat de membrii familiei sale, carturari autentici, care ii insufla dorinta de cunoastere. Inzestrat cu o imaginatie debordanta, Amos transfigureaza intamplarile istoriei, al caror martor implicat este, intr-o saga incitanta, evenimentele pastrand dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii.

Astfel, insasi descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata cu toate proportii catastrofice, prin prisma micului Amos, a carui natura hipersensibila si introspectiva il anunta de timpuriu pe marele scriitor care avea sa devina. Acesta descopera treptat farmecul unui Israel legendar, in care miticul si realitatea se impletesc dand nastere celor mai frumoase povesti.


"O carte emotionanta, obsedanta, dureroasa, de un umor contagios pe alocuri - cea mai buna carte a lui Amos Oz." (The New Republic)


"Amos Oz este autorul uneia dintre cele mai palpitante, mai intense si mai emotionante autobiografii ale lumii. Scriitura este complexa, curgatoare, aproape liturgica." (The Independent )


"Romanul nasterii unei familii, a unui popor si a unei tari, Poveste despre dragoste si umbra este deopotriva romanul formarii unui scriitor pentru care biblioteca este un spatiu de o senzualitate extraordinara si care isi doreste sa devina el insusi...o carte." (Le Point)


"Amos Oz se autoanalizeaza, se ridiculizeaza si se dezvaluie pe de-a-ntregul, si totusi cititorul nu poate decat sa-l indrageasca – un truc ce face parte din arsenalul magic al scriitorului. Pe tot timpul lecturii suntem prizonierii acestui magician al cuvintelor, abil si seducator." (Los Angeles Times)


Carti similare cu Poveste despre dragoste si intuneric

Buna seara lucrurilor de pe-aici

Buna seara lucrurilor...

de Antonio Lobo Antunes

mai mult
Vremea minunilor

Vremea minunilor

de Catalin Dorian Florescu

mai mult
O sută de nume

O sută de nume

de Cecelia Ahern

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

alinuta
Recenzii: 0
Carti citite: 53