Fata din nazareth

scrisa de Petru Popescu

Fata din nazareth de Petru Popescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Petru Popescu
Traducator (i): Mihnea Gafita
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-669-949-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Viguroasa, spirituala si fermecatoare la cei 17 ani, Mariamne este o fata ca oricare alta de varsta ei: plina de pasiuni si slabiciuni, dar si priceputa in traditiile mistice ale evreilor ― un teritoriu care depaseste puterea de intelegere a romanilor. Tanarul Pilat este convins de personalitatea puternica a Mariamnei. Aflata pe punctul de a inflori in toata feminitatea ei, fata este pregatita sa-si traiasca iubirea vietii si sa se impartaseasca din miracolul divin.

Plin de un realism dublat de misticism, romanul Fata din Nazaret reconstituie decorul fascinant al lumii biblice. Este povestea de iubire a unei fete frumoase, naive si, totusi, complicate, care farmeca pe toata lumea ― inclusiv pe Dumnezeu ― cu simplitatea sufletului ei si al carei destin este pe cale sa influenteze definitiv civilizatia umana.

"In surprinzatorul roman al lui Petru Popescu, dam peste Maria din Nazaret in carne si oase, care isi spune povestea cu vorbele unei adolescente autentice. Ne cuprind fiori cand ne intalnim fata in fata cu aceasta enigmatica icoana religioasa, cand ne impartasim din puterea, simplitatea, onestitatea, devotamentul, curajul si momentele ei de teama. Vedem o fata plina de viata, care devine femeie pe nisipurile incinse ale desertului, care se lupta pentru supravietuire si pentru a intelege locul femeii in lume. Este o prezenta exuberanta, voluntara, pasionala si indragostita pana peste cap. Foarte indraznet!“ - Barbara Dana, autoarea cartilor Young Joan si A Voice of Her Own: Becoming Emily Dickinson

„In Fata din Nazaret, Petru Popescu ne conduce spre locuri indepartate, pe care le descrie cu detalii vii si cu un ochi priceput cand vine vorba de sexualitate. si cu o bucurie a limbajului pe care o gasesc irezistibila. Petru este un povestitor de prima mana. Fata din Nazaret priveste credinta si iubirea cu intuitie, cu afectiune si umor.“ - Caldecott Chubb, producator al filmului Eve’s Bayou (1997)

„Un roman liric, foarte miscator, care o aduce in prim-plan pe una dintre cele mai iubite femei din istorie… Petru Popescu strapunge valul de mister in care este invaluita o femeie venerata deopotriva de crestini si de musulmani, scotand la iveala inima profund umana a unei fete al carei destin a fost sa modifice cursul istoriei. Cunostintele sale solide il ajuta pe autor sa confere autenticitate descrierii pe care o face vietii din Palestina secolului I, iar portretele sale pline de viata, ale unor personaje biblice precum Pilat din Pont, regele Irod si tamplarul Iosif, marturisesc adevarul istoric. Este un roman despre credinta in sensul cel mai pur al termenului si despre lupta unei adolescente care cauta un inteles intr-o lume sumbra si brutala. Iubirea lui Petru Popescu pentru Maria emana din fiecare pagina, iar limbajul sau elegant ne ajuta sa pricepem de ce chiar si Dumnezeu a iubit-o.“ - Kamran Pasha, autorul cartii Mother of the Believers: A Novel of the Birth of Islam


Carti similare cu Fata din nazareth

Nu-stiu-cate-zile

Nu-stiu-cate-zile

de Stoian G. Bogdan

mai mult
Noi suntem zeite

Noi suntem zeite

de Alice Nastase Buciuta

mai mult
Capcaunii anonimi

Capcaunii anonimi

de Pascal Bruckner

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!