Dulce ca mierea e glontul patriei

scrisa de Petru Popescu

Dulce ca mierea e glontul patriei de Petru Popescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dulce ca mierea e glontul patriei 9.73 lei *
Dulce ca mierea e glontul patriei 10 lei *
Dulce ca mierea e glontul patriei 12.3 lei *
Dulce ca mierea e glontul patriei 13.9 lei *
Dulce ca mierea e glontul patriei 15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Petru Popescu
Numar de pagini: 464 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Era in 1971. Faceam armata, departe de casa, la o unitate militara (a carei amplasare n-o divulg, intrucat constituie un secret militar!). Imbracat intr-o uniforma de culoare kaki, incheiata pana sub barbie, cu cascheta pe cap si cu bocanci rigizi in picioare, participam la marsuri grele si la istovitoare exercitii de tragere cu pistolul automat.

In scurta vreme ne-am procurat un exemplar din romanul Dulce ca mierea e glontul patriei si l-am citit aproape toti, trecandu-l din mana in mana, asa cum ne dadeam uneori tigarile aprinse, cand nu aveam destule.

Ne-a placut foarte mult, ne-a incantat. Ne recunosteam propriile trairi in paginile cartii, regaseam acolo si viata militara, cu precisele ei ritualuri, si tipurile de ofiteri superiori sub comanda carora ne aflam, si sentimentul de libertate ametitoare incercat in permisii, si sexualitatea reprimata, generand deopotriva infruptari lacome din trupurile femeilor si iubiri romantice, de obicei incheiate prost.

Totul, totul era asa cum stiam, dar avea ceva in plus, o insufletire, o intensitate a culorilor de negasit in viata obisnuita. - Alex Stefanescu


Carti similare cu Dulce ca mierea e glontul patriei

Carte de colorat pentru orbi

Carte de colorat...

de Maria Ellis

mai mult
Nedoriti

Nedoriti

de Kristina Ohlsson

mai mult
Basme

Basme

de Edouard Laboulaye

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!