Regele, inteleptul si bufonul

scrisa de Shafique Keshavjee

Regele, inteleptul si bufonul de Shafique Keshavjee Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Shafique Keshavjee
Numar de pagini: 274 pagini
ISBN: 978-606-579-203-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: In urma unui straniu vis, Regele unui tinut indepartat hotaraste sa convoace intregul regat la Marele Turnir al Religiilor. Asistat de Inteleptul si de Bufonul sau, Regele propune o dezbatere la care sa participe reprezentantii de seama ai tuturor religiilor lumii, dintre care una va fi pe placul tuturor si va reda poporului sau sensul primordial al vietii.
"Care anume? intreba Bufonul cu un aer prefacut. Cea iudaica, cea crestina sau cea musulmana? Religia hindusa sau cea budista? Sintoista, taoista sau confucianista? Sau poate toate la un loc? Sau nici una dintre ele? Ah! Am o idee. Daca am inventa una noua?"
Shafique Keshavjee - Regele, Inteleptul si Bufonul

"Sugerez, continua Inteleptul, sa se solicite fiecarei traditii o persoana relativ tanara, sa zicem pana in patruzeci de ani, care sa o cunoasca totusi bine si sa fie capabila sa o prezinte in mod deschis si critic. Fiecare religie va fi libera sa-si propuna campionul."
Shafique Keshavjee - Regele, Inteleptul si Bufonul

"Aparent un roman de dragoste cu intriga politista, in fapt un veritabil tratat de istorie a religiilor, o lectura fascinanta." - Critiques Libres


Carti similare cu Regele, inteleptul si bufonul

Lasă totul în ordine

Lasă totul în ordine

de Margareta Magnusson

mai mult
Il principe/principele

Il principe/principele

de Niccolo Machiavelli

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!