Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Solar

Solar

scrisa de Ian McEwan

Solar de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Solar 21 lei *
Solar 26.06 lei *
Solar 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Ana-Maria Lisman
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 978-973-46-1992-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Michael Beard, protagonistul celui mai recent roman al lui Ian McEwan, Solar (2010), este un fizician premiat cu Nobel, care in ultimii douazeci de ani a trait de pe urma reputatiei sale. Tine prelegeri peste tot in lume la preturi costisitoare, isi imprumuta numele si titlul diverselor institute de stiinta si conduce o initiativa a guvernului de a rezolva problema incalzirii globale. Un afemeiat fara scrupule, Beard se confrunta cu destramarea celei de-a cincea casnicii. Numai ca, de data asta, sotia este cea care are o relatie extraconjugala, iar el este inca indragostit de ea. Cand cele doua lumi ale personajului, cea profesionala si cea amoroasa, ajung sa se ciocneasca, apare la orizont o oportunitate care l-ar putea extrage din marasmul marital, salvandu-i cariera, dar si lumea, de la dezastrul mediului inconjurator. Solar este un roman intunecat, dezvaluind fragilitatea umana, aflata in fata celor mai presante si complexe probleme ale contemporaneitatii.

„Cand citesti Solar ai senzatia ca esti ferecat intr-o camera, iar tot ceea ce auzi sunt reverberatiile unui singur sunet – scrasnetul neputincios al unui barbat gras, aflat in pragul batranetii, care-si devoreaza propria fiinta.” (The Observer)

„Sper din tot sufletul ca Ian McEwan pregateste si un Solar II. Nu de alta, dar personajul sau egoist si antipatic, Michael Beard, imi place la nebunie.” (Tibor Fischer)

„Solar pare sa dezvolte, cu toata ironia, un punct de vedere simplu: planeta trebuie salvata, chiar daca unele dintre fiintele care o locuiesc sunt pur si simplu ingrozitoare.” (Entertainment Weekly)


Carti similare cu Solar

Harta timpului

Harta timpului

de Felix J. Palma

mai mult
Jurnal rusesc

Jurnal rusesc

de John Steinbeck

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri

Alte carti ale autorului

Ispasire

Ispasire


mai mult

Amsterdam

Amsterdam


mai mult

Sambata

Sambata


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

mesarosable
Recenzii: 0
Carti citite: 34