Scurta istorie. panorama alternativa a literaturii romane

scrisa de Mihai Zamfir

Scurta istorie. panorama alternativa a literaturii romane de Mihai Zamfir Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Scurta istorie. panorama alternativa a literaturii romane 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Mihai Zamfir
Numar de pagini: 448 pagini
ISBN: 978-973-23-2950-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Volumul I

Scurta istorie este o istorie sintetica si mai degraba nonconformista a literaturii romane. Scrisa de un stilistician care s-a ocupat multa vreme de istoria literara inainte de a deveni el insusi romancier, cartea de fata reuneste cele trei calificari ale autorului ei.

La capatul unui lung sir de istorii ale literaturii romane (unele exceptionale, altele oneste, cele mai multe anoste, adica didactic-istorizante), un stilistician se incumeta sa reciteasca venerabilele texte, preocupat fiind exclusiv de performanta lor literara, care – in ochii lui – ramane primordial una stilistica. Descoperirile se vor dovedi de multe ori surprinzatoare.
Aflam cu aceasta ocazie si ce ii pot spune scriitorii romani din secolul romantic unui romancier de la inceputul secolului XXI.


Carti similare cu Scurta istorie. panorama alternativa a literaturii romane

Eminescu. negocierea unei imagini

Eminescu. negocierea...

de Iulian Costache

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!