Tovarasi de camera. Student la Chisinau

scrisa de Mihail Vakulovski

Tovarasi de camera. Student la Chisinau de Mihail Vakulovski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tovarasi de camera. Student la Chisinau 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Mihail Vakulovski
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-23-2932-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Student la Chisinau de Mihail Vakulovski este primul rockman din trilogia Tovarasi de camera. O trilogie prin care trece Prutul odata cu anii de ucenicie ai studentului Hai – anii marilor schimbari social-politice din Estul Europei, cu efectele lor imprevizibile, supuse capriciilor istoriei. Amestecul de umor, ironie si realitate bruta, neinduratoare – uneori lipsit de pudoare, dar niciodata gratuit – descrie rostogolirea acestui rockman colturos peste granitele de cuvinte si forta lui subtila de celebrare a vietii. Un anti-bildungsroman existential, de o sinceritate dezarmanta, scris intr-un limbaj viu, autentic, cu elemente de roman epistolar, realist, istoric, naturalist, despre o lume plina de forta si culoare.

„Este o carte scrisa cu o voluptate care usor poate deveni contaminanta pentru cititor. In spatele acestei placeri ar putea sa ne scape aspecte serioase si chiar grave. Epoca descrisa de autor – fix tranzitia de la socialism la comunism, de la URSS la independenta, de la moldovenism la romanism – e prezentata in planul doi, ca si cum nu ar conta foarte tare, ceea ce reprezinta o stratagema perfida. Personajul principal insusi (in care am intrezarit unele trasaturi ale obiectului, desi nu sunt sigur) este scriitor, dar nu mai e vorba de intelectualul acela firav si delicat pe care il cunoastem, ci de unul care stie sa se intretina cu superintelectuali si, deopotriva, cu superbanditi sau supermenti. El citeste tot ce-i cade in mana, mana cu care stie sa aplice procedee de karate ucigatoare la propriu.” (Constantin Cheianu)

„Prima varianta a rockmanului Tovarasi de camera. Student la Chisinau a fost terminata acum 15-16 ani, de partea cealalta a Prutului (care trece prin trilogie), dar la fiecare re-lectura ma lasam in voia personajelor si intram fascinat in jocul & lumea lor intensa si plina de viata. Riscam sa (re)devin unul dintre ele, asa ca am hotarat (pe neprins de veste si pentru ele, si pentru mine) sa le re-dau vietii, refacand iar si iar manuscrisul (astfel intrand din nou in atmosfera naratiunii) si trimitandu-l la editura. Rockmanul a fost scris cu multa placere si sper ca lectura sa fie asijderea!” (Mihail Vakulovski)


Carti similare cu Tovarasi de camera. Student la Chisinau

Dora și Minotaurul. Viața mea cu Picasso

Dora și Minotaurul....

de Slavenka Drakulic

mai mult
Meseria de a trăi

Meseria de a trăi

de Cesare Pavese

mai mult
Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking

Dragostea are 11...

de Jane Hawking

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68