Spuma zilelor

scrisa de Boris Vian

Spuma zilelor de Boris Vian Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Spuma zilelor 9 lei *
Spuma zilelor 10.99 lei *
Spuma zilelor 11.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Boris Vian
Traducator (i): Sorin Marculescu
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 973-50-0346-5
Anul aparitiei: 2003
Descriere: In lumea romanului lui Vian nu exista distinctii nete intre oameni, animale, plante si obiecte. Universul sau asculta de alte reguli. Lumina se lichefiaza, din robinete ies tipari si pastravi, soneria se desprinde din perete pentru a-si anunta proprietarul, geamurile au fontanele care nu se inchid, pasagerii se urca in automobile fara roti, dar cu picioare vibratile, soarecele are constiinta iar camera se-ngusteaza pana la disparitie.

Toate elementele participa, in Spuma zilelor, la cea mai frumoasa poveste suprarealista de iubire, amestec alchimic de poezie, fantezie, muzica, umor, cruzime si tragism. Colin e un tanar bogat care iubeste jazzul si pentru care a munci ca sa-ti castigi painea inseamna a deveni egalul masinii. In plamanii lui Chloe, dragostea lui, creste un nufar si doar prezenta altor flori poate stopa boala. Averea lui Colin se topeste vazand cu ochii si trebuie sa munceasca pentru a-i putea aduce ei mereu flori. Cu surasul lui de tanar, ironic si impertinent, Vian ne spune in fiecare rand al Spumei zilelor ca despre iubire nu se scrie in limbajul realitatii imediate, ci doar cu mijloacele fantasticului.


Carti similare cu Spuma zilelor

Constancia

Constancia

de Carlos Fuentes

mai mult
Punctul omega

Punctul omega

de Don Delillo

mai mult
Pana la caderea noptii

Pana la caderea noptii

de Michael Cunningham

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-07-30 11:28:31 Rating:

Spuma zilelor sau când zarurile arată șapte-nouă


În Spuma Zilelor (L'ecume des jours, 1944), Boris Vian (10 martie 1920 - 23 iunie 1959) urmărește curgerea din interior a unei povești de dragoste, depărtându-se de tot ce înseamnă firesc și palpabil. La Boris Vian depărtarea este asumată, nu se face gratuit, și conține undeva în adânc speranţa unei...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!