Voi scuipa pe mormintele voastre

scrisa de Boris Vian

Voi scuipa pe mormintele voastre de Boris Vian Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Boris Vian
Traducator (i): Gabriela Abaluta
Numar de pagini: 136 pagini
ISBN: 973-50-0449-6
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Romanul Voi scuipa pe mormintele voastre are cateva rude bune in literatura secolului XX. Violenta din paginile lui evoca pe alocuri atmosfera din Portocala mecanica a lui Anthony Burgess. Pe de alta parte, interventia justitiei, care interzice cartea (devenita intre timp best-seller) pe motiv de propaganda pornografica, trimite cu gandul la soarta catorva dintre romanele lui William Burroughs.

Si totusi, Boris Vian scrie acest text in urma unui pariu angajat cu un editor francez pornit in cautarea unui thriller de succes. Romanul e gata dupa zece zile de lucru intens si se logodeste zglobiu cu cifra 100000: numarul de exemplare vandute in 1947 si totodata cel al francilor pe care Vian ii scoate din buzunar pe post de amenda. Eroul cartii este un tanar mulatru crescut la scoala cinismului aplicat, care isi razbuna fratele linsat printr-o dubla crima.

Atata doar ca victimele sunt nu doar bogate, ci mai ales albe. De aici un sir de intamplari brutale, unele in marginea patologicului, care explica motivul pentru care cenzorii au fost atat de vigilenti la aparitia romanului.


Carti similare cu Voi scuipa pe mormintele voastre

Testamentul francez

Testamentul francez

de Andrei Makine

mai mult
Casa Olandeză

Casa Olandeză

de Ann Patchett

mai mult
Razboiul nu are chip de femeie

Razboiul nu are chip...

de Svetlana Aleksievici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!