Istoria angliei

scrisa de Andre Maurois

Istoria angliei de Andre Maurois Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Lider
Autor (i): Andre Maurois
Numar de pagini: 720 pagini
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Destinul spectaculos al Angliei, urmarit din neolitic si pana in zilele noastre, se contureaza ca unul dintre cele mai singulare in intreaga istorie a Occidentului. Parte integranta a aventurii europene, in care a jucat un rol major si deseori hegemonic, Anglia si-a cultivat in egala masura, de-a lungul timpului, identitatea insulara si orgoliul unicitatii ei, credincioasa propriilor traditii. A fost nevoie de talentul desavarsit al lui André Maurois, cunoscutul autor al biografiilor lui Byron, Shelley, Disraeli, Eduard al VII-lea, pentru a prezenta lumii trecutul unui popor care dintotdeauna a fascinat si a derutat.

Istoria Angliei este opera echilibrata a unui ganditor de vasta si rafinata cultura, dotat cu o inteligenta exceptionala, spiritual, posedand un ascutit simt al actualitatii. Prezenta editie restituie opera originala in intregul ei, continand si un ultim capitol redactat de André Maurois pentru perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial pana in 1963, si este imbogatita prin comentariile pertinente ale lui Michel Mohrt asupra evenimentelor majore din Anglia ultimelor decenii.


Carti similare cu Istoria angliei

Cei învinși

Cei învinși

de Robert Gerwarth

mai mult
Destin în bătaia vântului. Jurnal

Destin în bătaia...

de Evghenia Ghinzburg

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140

Claudia ColdaÈ™
Recenzii: 0
Carti citite: 5