Unde sunt? > Acasa > Autori > Andre Maurois

Biografie Andre Maurois


Andre Maurois Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Andre Maurois
Data nasterii: 26 iulie 1885
Locul nasterii: Elbeuf, Seine-Maritime
Biografie: André Maurois, nascut Émile Salomon Wilhelm Herzog, a fost un scriitor, eseist si istoric francez. A devenit cunoscut si datorita biografiilor facute unor personalitati ca: Honoré de Balzac, Percy Bysshe Shelley, Frédéric Chopin, sau Benjamin Franklin.

André Maurois s-a nascut la Elbeuf, intr-o familie bogata de evrei alsacieni. Si-a facut educatia la Rouen, in Normandia. Dupa ce a luat licenta in litere, s-a ocupat o perioada de conducerea uzinei pe care o detinea familia sa.
In timpul primului razboi mondial s-a inrolat in armata franceza si a servit ca interpret, apoi ca ofiter de legatura cu armata britanica.

Primul sau roman, Tacerile colonelului Bramble, a fost o opera literara caracterizata printr-un acut realism social si o critica a societatii contemporane lui. Acest roman a avut un succes imediat in Franta si a fost tradus rapid in Regatul Unit.

In 1938 (in sedinta din 23 iunie) este ales membru al Academiei Franceze.

La inceputul celui de-al doilea razboi mondial a fost numit observator oficial francez atasat la Cartierul general britanic. In calitatea sa de oficial a urmat armata engleza in Belgia. Dupa ce a fost demobilizat, a plecat in Canada, unde a scris despre experientele sale de pe front, in „Tragedie in Franta”.

In 1947, pseudonimul „André Maurois” devine numele sau legal.

In 1967, dupa o lunga cariera de scriitor, moare la Neuilly-sur-Seine, langa Paris, unde este si inmormantat.

Carti publicate de Andre Maurois

Istoria angliei Istoria angliei

Rating:Poll

Votati cartea lunii!