Unde sunt? > Acasa > Carti > Carti de istorie > Hotel lux

Hotel lux

scrisa de Arkadi Vaksberg

Hotel lux de Arkadi Vaksberg Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Arkadi Vaksberg
Traducator (i): Mihaela Zoicas
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 973-28-0830-6
Anul aparitiei: 1998
Descriere: Scriitorul Arkadi Vaksberg – autorul unei faimoase biografii a lui Visinski – a dat acestei extraordinare carti-document numele celebrului hotel din Moscova in care primeau directive si uneori erau cazati colaboratorii Kominternului din afara URSS, multi racolati inca din 1919 pentru cauza revolutiei mondiale. Numarul acestor colaborationisti, care fusesera alesi cu grija, exploatandu-li-se cele mai intime amanunte biografice, a atins cateva mii. Prin anii '30, in fruntea plutonului se afla o figura mitica – bulgarul Gheorghi Dimitrov –, in umbra careia Stalin a pus la punct o formidabila retea de control si distrugere, cu ramificatii ce convergeau spre NKDV. In acelas pluton au intrat nu numai membri marcanti ai „partidelor fratesti“, ci si scriitori cunoscuti, nenumarati occidentali din tari prospere, cu solide traditii democratice...


Ce forte obscure i-au impins pe toti acesti oameni sa devina agenti ai Internationalei a III-a, sa faca spionaj pentru Moscova, sa organizeze sabotaje, sa-si predea rudele sau prietenii unui sistem exterminator? Ca sa raspunda la aceasta intrebare, Vaksberg s-a adancit in arhivele, inca bine pazite, ale sistemului sovietic. Cercetarile sale, la care s-au adaugat marturii ale supravietuitorilor, arunca o lumina inedita asupra istoriei comunismului. Aceasta e recompusa din mici istorii de vieti omenesti al caror bilant, fie ca a fost vorba de ucigasi, nebuni sau idealisti naivi, s-a dovedit la fel de impur.


Carti similare cu Hotel lux

Misterele istoriei - religie, politica, bani

Misterele istoriei -...

de Eugen Ovidiu Chirovici

mai mult
Jocul cu trecutul

Jocul cu trecutul

de Lucian Boia

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!