Ghepardul

scrisa de Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Ghepardul de Giuseppe Tomasi di Lampedusa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ghepardul 2 lei *
Ghepardul 4 lei *
Ghepardul 22.72 lei *
Ghepardul 32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Traducator (i): Tascu Gheorghiu
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 973-50-0378-3
Anul aparitiei: 2002
Descriere: Ghepardul e o carte singulara, mai intai fiindca poate fi socotita unica opera a scriitorului, cele cateva nuvele, eseuri si fragmente autobiografice rezistand doar cu greu in fata ei. Apoi, fiindca a avut un destin singular: respins rand pe rand de cateva mari edituri italiene, romanul lui Lampedusa a fost publicat de editura Feltrinelli in 1958, la un an dupa moartea autorului, datorita exceptionalei intuitii a scriitorului Giorgio Bassani, consilier al editurii; Ghepardul a cunoscut un succes fulgerator (amplificat de ecranizarea de referinta a lui Luchino Visconti, din 1963), fiind incununat cu Premiul Strega – caz unic, in istoria literaturii italiene, de acordare postuma a unui premiu. In sfarsit, si poate in primul rand, fiindca a reusit, cum nu mai reusisera decat putine romane pana atunci, sa invaluie declinul unei familii si al unei intregi lumi in lumina ironic–melancolica a unui farmec dureros, punand mereu in ecuatie propria noastra conditie de oameni moderni fascinati de crepuscul.

Editia publicata acum in colectia Raftul intai a beneficiat de ingrijirea lui Gioacchino Tomasi. Ea urmeaza manuscrisul original al autorului si este completata cu doua fragmente inedite, prezentate pentru prima oara publicului romanesc.


Carti similare cu Ghepardul

Colierul porumbitei

Colierul porumbitei

de Ibn Hazm al-Andalusi

mai mult
Mingiieri straine

Mingiieri straine

de Ian McEwan

mai mult
Pictorita din Shanghai

Pictorita din Shanghai

de Jennifer Cody Epstein

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125