Ghepardul

scrisa de Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Ghepardul de Giuseppe Tomasi di Lampedusa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ghepardul 2 lei *
Ghepardul 4 lei *
Ghepardul 22.72 lei *
Ghepardul 32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Traducator (i): Tascu Gheorghiu
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 973-50-0378-3
Anul aparitiei: 2002
Descriere: Ghepardul e o carte singulara, mai intai fiindca poate fi socotita unica opera a scriitorului, cele cateva nuvele, eseuri si fragmente autobiografice rezistand doar cu greu in fata ei. Apoi, fiindca a avut un destin singular: respins rand pe rand de cateva mari edituri italiene, romanul lui Lampedusa a fost publicat de editura Feltrinelli in 1958, la un an dupa moartea autorului, datorita exceptionalei intuitii a scriitorului Giorgio Bassani, consilier al editurii; Ghepardul a cunoscut un succes fulgerator (amplificat de ecranizarea de referinta a lui Luchino Visconti, din 1963), fiind incununat cu Premiul Strega – caz unic, in istoria literaturii italiene, de acordare postuma a unui premiu. In sfarsit, si poate in primul rand, fiindca a reusit, cum nu mai reusisera decat putine romane pana atunci, sa invaluie declinul unei familii si al unei intregi lumi in lumina ironic–melancolica a unui farmec dureros, punand mereu in ecuatie propria noastra conditie de oameni moderni fascinati de crepuscul.

Editia publicata acum in colectia Raftul intai a beneficiat de ingrijirea lui Gioacchino Tomasi. Ea urmeaza manuscrisul original al autorului si este completata cu doua fragmente inedite, prezentate pentru prima oara publicului romanesc.


Carti similare cu Ghepardul

Amenmaria - soldati unul si unul

Amenmaria - soldati...

de Ladislav Tazky

mai mult
Dezonoare

Dezonoare

de J. M. Coetzee

mai mult
Foe

Foe

de J. M. Coetzee

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145