Luna si focurile

scrisa de Cesare Pavese

Luna si focurile de Cesare Pavese Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Luna si focurile 21.8 lei *
Luna si focurile 27.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Cesare Pavese
Traducator (i): Florin Chiritescu
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-46-5466-6
Anul aparitiei: 2016
Descriere: „Luna si focurile este capodopera lui Pavese.” (The Daily Telegraph)

Considerata de critici cartea cea mai frumoasa a lui Cesare Pavese, Luna si focurile este ultimul roman al scriitorului. Intors din America dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, protagonistul, poreclit Tiparul, il regaseste in satul sau natal din Italia pe Nuto, un vechi prieten. Cei doi incearca sa refaca traseul unei copilarii si al unei adolescente traite in privatiuni, dorind totodata sa afle ce s-a petrecut in anii lungi si ingrozitori ai fascismului. Pe masura ce descopera o poveste secreta si teribila din timpul razboiului – in care tradarea, sexul si moartea se amesteca in chip tragic –, isi dau seama ca fantomele trecutului continua sa bantuie prezentul.

„O meditatie emotionanta pe tema pierderii si a maturizarii, a felului in care simplitatea si inocenta copilariei sunt strivite in cele din urma de trecerea timpului.” (Nick Johnstone, Uncut)

„Adevarata ambitie a lui Pavese nu era sa scrie un roman reusit: absolut tot ce ne transmite el are o singura directie, imaginile si analogiile graviteaza in jurul unei preocupari obsedante: sacrificiile umane.” (Italo Calvino)

„Vocea calma, contemplativa a lui Pavese a dominat literatura italiana postbelica. El a scos la iveala o naratiune originala, limpede, receptiva nu doar la viata citadina moderna, dar si la urmele pe care le lasa in vremea noastra trecutul arhaic.” (W.S. Di Piero)


Carti similare cu Luna si focurile

Casa cu coloane

Casa cu coloane

de William Faulkner

mai mult
Dresura libera

Dresura libera

de Gheorghi Semionov

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-01-27 08:10:22 Rating:

Locul unde ai copilărit îți va fi mereu întipărit în inimă. Fie că ai avut o copilărie fericită și fără lipsuri sau din contra, acasă e locul unde te simți cel mai confortabil și cel mai în siguranță. De ce? Poate pentru că acel loc ți-a fost mereu alături și te cunoște cel mai bine, îți știe trăirile, amintirile, te cunoaște de când erai mic, știe cum ai crescut și prin câte ai trebuit să...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135