Emotiile si sanatatea

scrisa de Osho

Emotiile si sanatatea de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pro Editura
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 328 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Transformarea senzatiilor de frica, manie si gelozie in energie creativa

Emotiile nu pot fi permanente. De aceea se numesc emotii - cuvantul "emotie" provine din latinestul emotus, care inseamna "miscat". Ele se schimba, de aceea sunt "emotii". De la una la alta, si voi va schimbati continuu. Acum sunteti tristi, peste putin timp sunteti fericiti; acum sunteti furiosi, peste putin timp sunteti compatimitori. Acum sunteti plini de iubire, in alt moment sunteti plini de ura; dimineata a fost frumoasa, seara este urata. Si asa mai departe. Aceasta nu poate fi natura voastra, pentru ca este nevoie de ceva in spatele tuturor acestor schimbari, ca o sfoara care le tine pe toate la un loc.

Asa cum,in cazul unui buchet, vedeti florile, nu vedeti sfoara, dar sfoara este cea care tine la un loc toate florile, in acelasi fel aceste emotii sunt toate asemenea unor flori. Uneori infloreste mania, uneori infloreste tristetea, uneori fericirea, uneori durerea, uneori disperarea. Dar acestea sunt toate ca niste flori, si viata voastra intreaga este buchetul. Trebuie sa existe o sfoara; altminteri, v-ati fi "destramat" de multa vreme. Continuati sa fiti o entitate - asadar, care este sfoara, principiul calauzitor?

CE ESTE PERMANENT IN VOI?


Carti similare cu Emotiile si sanatatea

Hara - centrul vital al omului

Hara - centrul vital...

de Karlfried Graf Durckheim

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!