Doctrina suprema

scrisa de Osho

Doctrina suprema de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Mar
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 250 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Tu nu stii de ce te-ai nascut, nu stii cine te forteaza in viata. Nimeni nu te-a intrebat, nimeni nu te-a pus sa alegi. Pur si simplu iti dai seama intr-o zi ca te afli in viata.

Atunci cine continua sa respire in tine? Nu stii.

Si-apoi deodata intr-o zi nu mai existi. Nimeni nu te-a intrebat. Nu tine de decizia ta sa te nasti si sa mori. Dar ceva se intampla si continua sa se intample. Ceva se intampla si te nasti, iar ceva se intampla... si nu mai existi, dispari din nou.

Cum poti sa spui “Eu”? Nici o decizie a ta n-a fost folosita – nici o decizie! Eu-l poate apartine numai divinului…

Dumnezeu inseamna existenta – nu putem spune ca Dumnezeu exista; Dumnezeu este pur si simplu sinonimic cu existenta. De fapt, cand spunem ca Dumnezeu este, avem de-a face cu o repetitie. Dumnezeu inseamna “este”, Ar fi gresit din punct de vedere lingvistic sa spunem ca Dumnezeu este, pentru ca “este” este Dumnezeu.

Dumnezeu inseamna – “este”. A spune ca Dumnezeu exista este gresit. Dumnezeu este existenta. Sau Dumnezeu este doar un alt termen pentru existenta. Existenta nu moare niciodata, nu dispare niciodata din existenta. Formele vin si pleaca, formele se schimba. Nimic nu este permanent in lumea formelor.

Deci Upanishadele spun nama sau rupa – nume si forma – ele sunt lumea, si acela care este dincolo de nume si de forma este Dumnezeu. Insa ce este dincolo de nume si de forma? Existenta in sine este dincolo de nume si de forma.


Carti similare cu Doctrina suprema

Tu si viitorul tau

Tu si viitorul tau

de Georgia Nicols

mai mult
Centrul fiintei

Centrul fiintei

de Karlfried Graf Durckheim

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!