De la medicatie la meditatie

scrisa de Osho

De la medicatie la meditatie de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Mar
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 268 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Omul este o boala. Bolile vin asupra omului, dar omul este el insusi o boala. Aceasta este problema lui si, totodata, în aceasta consta unicitatea lui.

Acesta este norocul si totodata nenorocul lui. Nici un alt animal de pe Pamânt nu este atat de problematic, de nelinistit, tensionat, maladiv, bolnav cum este omul. însasi aceasta stare a dus la întreaga crestere si evolutie a omului, fiindca "a fi bolnav" inseamna a nu fi multumit de situatia ta; omul nu isi poate accepta conditia.

Boala insasi a devenit dinamismul omului, nelinistea lui, fiind în acelasi timp si nefericirea lui, pentru ca el este agitat, nefericit, si pentru ca sufera.

Nici un animal in afara de om nu innebuneste. Animalele nu innebunesc, nu devin nevrotice, decât daca omul le scoate din minti. Ele nu o iau razna in jungla, ci innebunesc la circ. în jungla, viata animalelor nu este deformata; ea se deformeaza in gradina zoologica. Nici un animal nu se sinucide; numai omul se sinucide.

Doua metode s-au incercat pentru intelegerea si vindecarea bolii numita om. Una este medicina, cealalta este meditatia. Ambele sunt tratamente pentru aceeasi boala, in acest punct este bine sa intelegem ca medicina studiaza fiecare boala a omului separat - o metoda de analiza partiala. Meditatia analizeaza omul în ansamblu ca pe o boala.

Meditatia considera ca boala este insasi personalitatea omului. Medicina considera ca bolile vin asupra omului si apoi pleaca - ca sunt ceva strain omului. Treptat insa, aceasta diferenta s-a redus iar stiinta medicala a început sa admita ca "Nu exista boli, exista bolnavi."


Carti similare cu De la medicatie la meditatie

Tamoanchan si tlalocan - topografie sacra in mesoamerica

Tamoanchan si tlalocan...

de Alfredo Lopez Austin

mai mult
Milarepa - marele yoghin tibetan

Milarepa - marele...

de Rechung Dorje Tagpa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!