Poker

scrisa de Bogdan Cosa

Poker de Bogdan Cosa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poker 11.94 lei *
Poker 17.5 lei *
Poker 19.9 lei *
Poker 21.71 lei *
Poker 39.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Bogdan Cosa
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-23-2935-1
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Poker este un roman „minimalist” viu, dinamic, scris cu nerv, dexteritate si energie. O poveste dramatica de dragoste se proiecteaza pe fundalul tribulatiilor cotidiene ale unor tineri rebeli, anticorporatisti, care-si consuma revolta in trip-uri, incursiuni internautice, aventuri, chefuri stropite cu alcool si altele asemenea. Referintele literare si, in particular, poetice si coloana sonora, oralitatea inteligenta, bine pusa in pagina, asigura atmosfera unei intrigi actualiste pline de autenticitate si verva, despre deriva existentiala a unor oameni ce refuza servitutile maturizarii.

„Nimic artificial, nimic strident, nimic caznit in acest roman al unui (totusi) debutant. Totul pare adus «din viata» si pus in pagina cat se poate de simplu, totul curge de la sine, dialogurile suna firesc si inca si mai firesc se insira monologurile atat de greu de mentinut in registrul credibilitatii. Inca un foarte bun roman «de generatie», dar despre o alta varsta si din alte medii – mai dure, de asta data – decat acelea surprinse in Muzici si faze de Ovidiu Verdes. Intrezaresc la foarte tanarul Bogdan Cosa, pe langa talentul (sau arta) firescului, si un fel de joc intre incantare si dezincantare, intre plenitudine si nemultumire, intrezaresc nostalgia unui ceva fata de care firescul de acum s-ar putea sa fie doar... literatura.” (Mircea Martin)

„Nici un cuvant in plus. Nici un cuvant in minus. Un ritm extraordinar. Bogdan Cosa are in ranita bastonul de mare prozator.” (Caius Dobrescu)

„Bogdan Cosa e ultimul (dar nu cel din urma!) dintre autorii iesiti din „scoala brasoveana de literatura”, alaturi de Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Jolán Benedek, Dan Taranu, Stefania Mihalache, Adriana Barbat, Naomi Ionica, Dénes Jónás, Dora Deniforescu etc. Poker e doar la suprafata un roman „suparat”, mizerabilist, de „tanar furios”. Pentru ca, in ultima instanta, eroii sai sunt clone romanesti ale personajelor din primele romane ale lui Bret Easton Ellis: adolescenti (unii intarziati bine) fara mari probleme materiale, egocentrici, dezorientati (ca sa nu zic drogati), care plutesc la voia intamplarii intr-un spatiu intermediar, in care lumea „reala” se suprapune cu cea „virtuala”. Se vor nonconformisti, anticorporatisti, dar lucreaza pentru firme mari (si-s cam obsedati de bani). Bogdan Cosa debuteaza cu un roman bine scris, trendy, care exprima o noua mentalitate, o noua varsta socioculturala, cea a „generatiei Y”. Succes va avea, sunt convins. Totul e sa nu se opreasca aici.” (Alexandru Musina)


Carti similare cu Poker

Bunavestire vol1

Bunavestire vol1

de Nicolae Breban

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Anna Antal
Recenzii: 0
Carti citite: 26