Tristetea samuraiului

scrisa de Victor del Arbol

Tristetea samuraiului de Victor del Arbol Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tristetea samuraiului 31.5 lei *
Tristetea samuraiului 45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Victor del Arbol
Traducator (i): Carmen Otilia Spinu
Numar de pagini: 464 pagini
ISBN: 978-973-707-624-3
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Nu exista limite atunci cand lupti pentru ceea ce iubesti cu adevarat.

O tradare si o crima in Spania pro-nazista dau nastere unei lupte pentru putere care domina o familie timp de mai multe generatii.

Isabel, o aristocrata care traieste in Spania pro-nazista a anului 1941, ajunge implicata intr-un complot ce urmareste uciderea sotului sau fascist si se trezeste tradata de iubitul ei misterios. Tradarea ei are drept efect o lupta violenta pentru putere atat in cadrul familiei, cat si in viata politica, lupta ce se intinde pe trei generatii, impletind povestea lui Isabel cu cea a unei tinere avocate pe nume María, patruzeci de ani mai tarziu.

Cand are loc tentativa de lovitura de stat din 1981, María e acuzata ca a pus la cale evadarea din inchisoare a barbatului pe care l-a condamnat pentru crima. Povestile Maríei si ale lui Isabel se intrepatrund si se completeaza, creand un thriller istoric plin de suspans.

„O poveste socanta despre spionaj, sex si tradare... Daca iti plac romanele politiste, istoria si thrillerele psihologice, acum vei avea cu ce sa te delectezi." - Library Journal

„Camera era plina de obiecte, era o geografie misterioasa facuta din cutii inchise, mobile acoperite cu cearsafuri si carti prafuite. Acolo isi pastra tatal ei, falsul erou, armamentul, medaliile, visurile din tinerete. Acolo erau boneta lui, cizmele cu caramb inalt, discurile cu cantece razboinice pe care obisnuia sa le asculte la vechiul gramofon; a gasit chiar si un cartus fara proiectil agatat intr-o gaica de panza. María a fabulat in legatura cu destinul acelui glont. De ce pastrase tubul? Cui ii luase viata cu el? Unui legionar? Unui maur? Unui colonel din artileria germana? Unui general italian?"

E remarcabila incarcatura psihologica pe care o contine fiecare pagina din acest roman ce transgreseaza granitele romanului istoric traditional. Personaje si intamplari aparent fara legatura ies la lumina, creand conexiuni surprinzatoare intr-o poveste oarecum confuza, penduland intre 1941 si 1981, ani care au marcat istoria Spaniei.
Niciodata nu inchidem definitiv usa spre trecut si spre tenebrele noastre launtrice.

„Un roman ingenios construit, care imbina un ritm narativ alert cu ambitia literara... Un succes absolut." - Kirkus Review


Carti similare cu Tristetea samuraiului

Descendentii

Descendentii

de Kaui Hart Hemmings

mai mult
Harta arsa

Harta arsa

de Kobo Abe

mai mult
La noi

La noi

de Cornel Cotutiu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!