Contesa sangeroasa

scrisa de Andrei Codrescu

Contesa sangeroasa de Andrei Codrescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Andrei Codrescu
Traducator (i): Ioana Avadanei
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-46-1759-3
Anul aparitiei: 2010
Descriere: La baza romanului Contesa sangeroasa (1995) sta povestea terifianta a contesei Elisabeta Báthory. Legenda spune ca a ucis sase sute cincizeci de fecioare si s-a imbaiat in sangele lor, dorind cu orice chip sa-si reintinereasca astfel propriul trup. De asemenea, credintele populare sustin ca in noptile friguroase stelele coboara pe pamant si se impreuneaza cu lupii. Sau vorbesc despre instrumente de tortura neobisnuite care atata imaginatia. O multime de asemenea scene, creionate intr-un stil atat de verosimil incit iti dau fiori pe sira spinarii, aduc laolalta tabloul Ungariei din secolul XVI si pe acela al Ungariei de astazi. Scene de o extravaganta incantatoare si in acelasi timp de o cruzime inumana, dezbateri pe marginea crestinismului lui Martin Luther si a idealurilor postcomuniste se impletesc in acest roman care fascineaza si inspaimanta in egala masura.

„Contesa sangeroasa este o splendida si foarte exacta reprezentare a doua epoci istorice, apartinandu-i unui autor bine documentat. O lectura captivanta!” (William S. Burroughs)

„Andrei Codrescu ne ofera un roman gotic in care sexualitatea se impleteste cu violenta, o poveste care delecteaza si inspaimanta in egala masura.” (Library Journal)

„Descrierea halucinanta a faptelor sangeroase ale Elisabetei Báthory in decorul opulent al Ungariei medievale pare un basm de Fratii Grimm, revazut de Marchizul de Sade. Un roman care propune o viziune tulburatoare asupra persistentei raului.” (The Boston Sunday Globe)


Carti similare cu Contesa sangeroasa

Regina diavolului

Regina diavolului

de Jeanne Kalogridis

mai mult
Mesagerii ploii

Mesagerii ploii

de Ismail Kadare

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!