Ploaia si alte povestiri

scrisa de William Somerset Maugham

Ploaia si alte povestiri de William Somerset Maugham Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ploaia si alte povestiri 28 lei *
Ploaia si alte povestiri 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): William Somerset Maugham
Traducator (i): Margareta Barbuta
Numar de pagini: 616 pagini
ISBN: 978-973-46-1990-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Povestirile selectate in volumul de fata acopera o tematica diversa, de la scene de viata din colonii britanice din insule malaysiene, in care fascinatia, traditiile si specificul locurilor influenteaza in buna masura destinele personajelor, la scene de viata sociala londoneza de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX, fara a omite perioada Primului Razboi Mondial, evocata intr-o povestire despre spionaj si contraspionaj (Tradatorul). Departe de a fi predictibile sau complicate artificial, povestirile lui Maugham se construiesc in jurul unei descoperiri, care insa nu epuizeaza, nu secatuieste semnificatia evenimentelor relatate. Autorul focalizeaza un alt fel de a privi lucrurile, nu cel indreptatit de o medie sociala; nu cel aspru ori moral, ci unul tolerant, capabil, de pilda, sa surprinda filantropia unui bigam cu unsprezece neveste (Duzina rotunda). Convingerile aparent stabile se clatina; intr-o situatie calificata in mod curent drept blamabila, sunt descoperite reflexe neasteptate, iar dincolo de aparente relativ simplu de interpretat stau drame, dezamagiri sau ganduri de nebanuit. In povestirile sale, Maugham abordeaza probleme ale identitatii, avataruri ale imposturii si complicatii ale firii omenesti plecand de la conflictul dintre aparenta si realitate. Tonul si ritmul variaza insa, de la episoade scurte, in care tensiunile se acumuleaza rapid, cu deznodamant grabit de spaima si panica (Tai-pan-ul), la un adevarat regal de ironie si umor, concentrate in detalii savuroase (Aparenta si realitate).

„Arta povestirii este adevarata fata a lui Somerset Maugham, iar Ploaia este una dintre cele mai bune proze scrise vreodata in limba engleza.” (Anthony Burgess)

„Maugham ocoleste toate regulile prozei clasice, iar digresiunile sale merg atat de departe, incat pierzi orice coordonata de timp si spatiu: noutatea este atat de mare, ca uiti pentru moment unde te afli ” (Pico Iyer)


Carti similare cu Ploaia si alte povestiri

Dragostea teresei hennert

Dragostea teresei hennert

de Zofia Nalkowska

mai mult
Sangele celorlalti

Sangele celorlalti

de Simone de Beauvoir

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146