Insemnarile lui georges milesco

scrisa de Neagu Djuvara

Insemnarile lui georges milesco de Neagu Djuvara Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Neagu Djuvara
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-50-2909-8
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Cartea aceasta am scris-o mai intai in frantuzeste la Paris, in 1958-1959. Era un moment dramatic al istoriei noastre si al vietii mele in particular: deznadejdea de dupa inabusirea revolutiei ungare din 1956, deceptiile mele din anul petrecut la Radio Europa Libera, la München, grava dezbinare dintre mine si sotia mea... E o carte trista si profund pesimista de la mijlocul vietii mele, in care trec pe seama eroului, Georges Milesco, mai toate avatarurile vietii mele de pana atunci.
Am dat manuscrisul amicului meu Emil Cioran ca sa-l citeasca. Mi-a spus cam asa ceva: „E bine scris, dar ai prea putine sanse s-o publici... Nu e in stilul «noului roman» [Nathalie Sarraute, Alain Robbe-Grillet...]. Apoi, participarea la razboiul impotriva Uniunii Sovietice, atat de indragita de frantuji!... Dar, daca ajungi odata cunoscut in alt domeniu [se gandea la teza mea de filozofie a istoriei], poate ai sa poti"... Acel moment s-a prezentat vreo 45 de ani mai tarziu, in Romania, si am indraznit sa public cartea, tradusa de mine in romaneste.
A fost insa singura mea carte care sa se vanda foarte incet, pe cand toate celelalte se cumpara cu miile si chiar zecile de mii. Cauza probabila era confuzia dintre numele eroului si cel al spatarului Nicolae Milescu (care, fie zis in paranteza, nu s-a chemat Milescu niciodata, ci doar „Nicolae Spatar“... Milescu a fost numele luat de frate-su dupa o mosie a nevestii)! (Neagu DJUVARA)


Carti similare cu Insemnarile lui georges milesco

Captiva

Captiva

de Julie Gregory

mai mult
Cine mi-a pus albinele-n piept?

Cine mi-a pus...

de Andreea Luca

mai mult
Memoriile unei fete cuminti

Memoriile unei fete...

de Simone de Beauvoir

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!