Amintiri din pribegie

scrisa de Neagu Djuvara

Amintiri din pribegie de Neagu Djuvara Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Neagu Djuvara
Numar de pagini: 504 pagini
ISBN: 978-973-50-2592-2
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Editia a 2-a

Octogenar sprinten si entuziast ca un adolescent, Neagu Djuvara este azi una dintre cele mai fascinante figuri ale vietii intelectuale din Romania. Iar cartea sa de memorii – o bijuterie a genului. De pus alaturi de fabuloasele Amintiri din pribegia dupa 1848 de Ion Ghica, al caror titlu este, cu fina intentie, reluat. Legat si prin rudenie de el [...], Neagu Djuvara e inca mai aproape de acesta prin talentul de a-si preface amintirile in halima. Mai mult decat un memorialist, el e un povestitor.
Amintiri din pribegie este o carte pe care nici cel mai posmagit cititor nu o poate lasa din mana. Ajunge sa o deschida, si ramane captiv, hipnotizat de atatea peripetii, lumi si personaje. [...]
Aceasta viata de om cum putine au fost nu explica totusi decat in mica masura interesul extraordinar al memoriilor lui Neagu Djuvara. Esentialul este arta rafinata si voluptuoasa a povestitoru­lui, capacitatea lui de a preface orice intr-o istorie nemaipomenita si memorabila [...]. Scriind intr-o admirabila romana, ca si inaintasul sau fost bey de Samos, fostul consilier (si „negru“, autor de discursuri) din Republica Niger devine, prin aceste „amintiri“, unul dintre cei mai importanti scriitori romani. De azi.

Mircea Iorgulescu, „O viata de om cum putine au fost“, revista 22, anul XIV [684], 15 aprilie-21 aprilie 2003


Carti similare cu Amintiri din pribegie

Jurnal extim

Jurnal extim

de Michel Tournier

mai mult
Neortodox

Neortodox

de Deborah Feldman

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!