Amintiri si povesti mai deocheate

scrisa de Neagu Djuvara

Amintiri si povesti mai deocheate de Neagu Djuvara Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Neagu Djuvara
Numar de pagini: 104 pagini
ISBN: 978-973-50-2583-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Fiecare carte, asemenea fiecarui om, are o poveste a ei. E-adevarat insa ca, in timp ce povestile oamenilor ies mai usor la lumina, povestile cartilor sunt doar arareori cunoscute.

Si Povestile mai deocheate ale lui Neagu Djuvara au o... poveste a lor. Intr-o buna zi, venit la editura sa discute sumarul unei viitoare carti despre boierimea romana, autorul a lasat si un manuscris pe a carui prima fila era scris (cu rosu!) pentru dupa moartea mea. Imposibil de trecut peste o asemenea hotarare! Si totusi, cum sa le intarzii cititorilor bucuria de a se reintalni cu un povestitor atat de plin de har cum e Neagu Djuvara! Asa ca, dupa nu putine si nici usoare exercitii de persuadare, Neagu Djuvara s-a lasat induplecat si ne-a ingaduit sa adunam in volum cele patru povesti risipite intr-o revista. Mai mult chiar, acum, daca tot aveau sa devina carte, povestile s-au imbogatit cu noi, spumoase si irezistibil istorisite intamplari.

Ca si Amintirile din pribegie, aceste Amintiri si povesti mai deocheate sunt un prilej minunat de a calatori in timp, caci memoria lui Neagu Djuvara, ajutata de fermecatoarea sa limba romana, e cea mai buna calauza - si, de asta data, o calauza mai pusa pe sotii si dispusa la indiscretii ca oricand.


Carti similare cu Amintiri si povesti mai deocheate

Lumea de ieri. amintirile unui european

Lumea de ieri....

de Stefan Zweig

mai mult
Cele mai frumoase amintiri

Cele mai frumoase...

de Francoise Sagan

mai mult
Destin suicidar de artist genial

Destin suicidar de...

de Emanuel D. Florescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126