Iubeste revolutia!

scrisa de Aleksandr Soljenitin

Iubeste revolutia! de Aleksandr Soljenitin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Iubeste revolutia! 10.34 lei *
Iubeste revolutia! 21.75 lei *
Iubeste revolutia! 26.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Aleksandr Soljenitin
Numar de pagini: 276 pagini
ISBN: 9789731244310
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Iubeste revolutia! este, inainte de toate, o opera neterminata. De ce ar avea cineva chef sa citeasca o carte careia nu-i stie sfarsitul? Pentru ca este un roman scris de Soljenitin la 23 de ani, inainte de a fi trimis in lagar. Pentru ca Iubeste revolutia! prevesteste un geniu literar care ne va invata, printre altele, si ce inseamna responsabilitatea.

Nerjin, eroul romanului si un alter ego idealist al autorului, este un tanar matematician insetat de cunoastere si atras de literatura si de istorie. Puternic instalat in utopismul varstei sale, face tot posibilul pentru a servi regimul sovietic. El, intelectualul putin naiv, cateodata prostanac, intotdeauna curajos, infrunta frigul, foamea, batjocura si pedepsele nedrepte, cu speranta ca intr-o zi va fi primit in randurile artileriei. In fata realitatii crude, pe care o dezbate alaturi de colegi, Nerjin inchide ochii. Nimic nu este intamplator, toata suferinta trebuie sa aiba un sens, crede el. Nici o nedreptate nu-i poate anihila avantul revolutionar.

Iubeste revolutia! este autoportretul unui Soljenitin inca exaltat si candid, din ce in ce mai lucid, insa fidel convingerilor sale – un visator ce refuza realitatea.

"Ma simt dator sa spun ca lectura lui Soljenitin m-a transformat lent si profund." - Philippe Sollers

"Prin maretia marturiilor, prin rigoarea arhitecturii, prin suflul epic, prin bogatia emotiilor si prin forta ironiei, Soljenitin si-a imprimat marca inconfundabila." - Georges Nivat


Carti similare cu Iubeste revolutia!

Iscoada in tarana

Iscoada in tarana

de William Faulkner

mai mult
Descatusarea

Descatusarea

de Iahalomi Arie

mai mult
Castelul iubirii

Castelul iubirii

de Iahalomi Arie

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!