Perla chinei

scrisa de Anchee Min

Perla chinei de Anchee Min Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Perla chinei 23.1 lei *
Perla chinei 28.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Anchee Min
Traducator (i): Mihaela Negrila
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-46-1816-3
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Conceput ca o biografie fictionala a renumitei scriitoare americane Pearl Buck, romanul Perla Chinei (2010) cucereste inca de la primele pagini prin ineditul perspectivei, lirismul imaginilor si intensitatea cu care descrie realitatile dure ale unei Chine in tranzitie. Bazindu-si intregul roman pe prietenia fictiva dintre Pearl Buck si Salcia Yee, Anchee Min relateaza evenimentele marcante din viata scriitoarei din perspectiva acesteia din urma. Ea zugraveste cu naturalete copilaria micutei Pearl in oraselul Chin-kiang, ca fiica a unor misionari prezbiterieni, perioada studiilor din Shanghai si Statele Unite, esecul casatoriei cu Lossing Buck si tragedia bolii incurabile a unicei sale fiice. Un loc special il au in roman refugiul in literatura, povestea de dragoste cu renumitul poet chinez Hsu Chih-mo si durerosul exil impus de autoritatile comuniste, ce o sileste sa ramana pana la moarte departe de China, locul care pentru ea inseamna acasa. Perla Chinei este o minunata apologie a prieteniei si a imensei iubiri a scriitoarei pentru aceasta tara exotica si pentru locuitorii ei, care se face simtita in toate cartile sale si care i-a adus un binemeritat Premiu Nobel.

„Dupa propria marturisire, Anchee Min a fost obligata sa o «demaste» pe Pearl S. Buck, in plina Revolutie Culturala, drept «imperialista» si «plina de ura la adresa marii natiuni chineze». Prozatoarei americane, prima femeie din SUA care a primit Premiul Nobel, i se refuza intrarea in China, iar romanele ei sunt interzise in scoli. Abia in 1996, dupa ce reuseste sa ajunga in America si invata singura englezeste, Anchee Min citeste pentru prima data un roman al lui Pearl S. Buck. „Am plans in hohote”, isi aminteste scriitoarea chineza, la randul ei interzisa in tara de origine.” (Los Angeles Times)

„Un roman al carui dramatism atinge pana si cel mai mic detaliu, si o viata a carei profunzime psihologica vine dintr-un destin extraordinar. Descrierea unei vieti cu totul deosebite a unui personaj-scriitor, nimeni altul decat Pearl S. Buck, devine o poveste de neuitat despre adevar, compasiune si cautarea dreptatii.” (The Independent)

„Perla Chinei face din Anchee Min o scriitoare paradoxala: admirata pana la adoratie in China, dar niciodata citita, ea e, dimpotriva, foarte citita in America, unde insa nu va fi niciodata admirata.” (New York Times)


Carti similare cu Perla chinei

Soția engleză

Soția engleză

de Lauren Willig

mai mult
Inainte de ploi

Inainte de ploi

de Dinah Jefferies

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146