Cum am devenit doamna Mao

scrisa de Anchee Min

Cum am devenit doamna Mao de Anchee Min Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cum am devenit doamna Mao 8.99 lei *
Cum am devenit doamna Mao 9.49 lei *
Cum am devenit doamna Mao 24.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Anchee Min
Traducator (i): Mihaela Negrila
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-46-1325-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Dupa 27 de ani petrecuti in China comunista, Anchee Min isi asuma, prin intermediul romanului Cum am devenit doamna Mao (2001), rolul pe care Nah, fiica cuplului dictatorial, a refuzat sa-l joace, si anume acela de biograf al doamnei Mao, femeia care vreme de 38 de ani a fost prima doamna a Chinei, promotoare a Revolutiei Culturale si purtatoare a „stindardului culturii proletare”. Situandu-se la granita fragila dintre fictiune si realitatea istorica, romanul lui Anchee Min oscileaza in permanenta intre naratiunea obiectiva, la persoana a treia, si vocea fictiva a doamnei Mao, ce da seama de adevarata natura a celei care in istoria Chinei este cunoscuta drept „demonul cu oase albe”. Prin inteligenta diabolica de care a dat dovada in timpul mariajului cu marele Mao Zedong si cruzimea cu care a ordonat moartea a mii de oameni, dar si prin frumusetea sa incontestabila, vointa de fier si notorietatea ca star de cinema, doamna Mao a scris o pagina marcanta in istoria comunismului, reinviata prin talentul deja celebrei Anchee Min.

„In parte poveste de dragoste, in parte naratiune cu subiect politic, Cum am devenit doamna Mao dezvaluie felul in care o tanara de o extraordinara frumusete razbeste dincolo de toate suferintele, pentru a deveni cea mai puternica, cea mai temuta si, in cele din urma, cea mai dispretuita femeie din China.” (Elle)

„Un periplu uluitor prin istoria recenta a Chinei si prin vietile conducatorilor ei.” (Los Angeles Times)

„Portretul crud si fascinant al unei femei ce a adus oroare in viata ei si a milioane de alti oameni.” (USA Today)


Carti similare cu Cum am devenit doamna Mao

Maria antoaneta

Maria antoaneta

de Gerald Messadie

mai mult
Letopisetul de argint

Letopisetul de argint

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai mult
Slujitorii regelui

Slujitorii regelui

de Mireille Calmel

mai multRecenzii

stefania980 stefania980 pe 2015-11-15 12:34:21 Rating:

Mai citisem de Anchee Min Imparateasa Orhidee si ma asteptam cumva la acelasi fir narativ continuu presarat cu notele istoriei vremurilor respective. Insa Cum am devenit doamna Mao e diferita (desi sunt descrise multe din palatele din Orasul Interzis prezente si in Imparateasa Orhidee) si imi dau seama acum dupa ce am terminat-o ca nici nu avea cum sa nu fie asa. Vorbim de alte...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

stefania980
Recenzii: 2
Carti citite: 2

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146