Unde sunt? > Acasa > Carti > Roman grafic > Broderii

Broderii

scrisa de Marjane Satrapi

Broderii de Marjane Satrapi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Broderii 24.75 lei *
Broderii 29.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Marjane Satrapi
Traducator (i): Anamaria Pravicencu
Numar de pagini: 136 pagini
ISBN: 978-973-124-508-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Broderii face parte din aceeasi familie a romanelor grafice in care Satrapi isi transpune alb-negru diferite episoade autobiografice. Considerat un fel de Sex and the City iranian, acest volum nu scapa din vedere nici un subiect picant, fara sa cada insa in frivolitate. Trei generatii de femei din familia lui Marji discuta degajat, sfidand eventualele prejudecati despre umorul si relaxarea femeilor musulmane, despre sex, dragoste, cosmetica, dezamagire si ritualuri sociale. Cartea lui Satrapi abordeaza, pe ton de sueta perfect integrat in benzi desenate, casatoriile aranjate, dorinta femeilor de a transforma rigorile unei lumi stricte intr-un joc al inteligentei sau strategiile pentru simularea virginitatii. Sub un titlu aparent banal se dezvaluie, cu foarte multa ironie si umor contagios, teme care nu se sfiesc sa dea de gandit. Broderii deschide o lume ascunsa de cele mai multe ori sub valuri, in care libertatea femeii trebuie constant negociata.


Carti similare cu Broderii

Persepolis (vol. 1)

Persepolis (vol. 1)

de Marjane Satrapi

mai mult
Broderii

Broderii

de Marjane Satrapi

mai mult
Aici

Aici

de Richard McGuire

mai multRecenzii

Mirabela Soare Mirabela Soare pe 2017-02-09 15:16:24 Rating:

Am citit azi o carte brodată cu dragoste, sex, feminism, feminitate, umor, dezamăgiri, ritualuri și adevăruri sociale. O carte pentru femei deștepte, o carte care deșteaptă, o carte deșteaptă.
Broderii este cel de-al doilea roman grafic al multifuncționalei Marjane Satrapi, o romancieră contemporană extrem de frumoasă și talentată. Este un roman cusut cu teme precum căsătoriile...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Mirabela Soare
Recenzii: 12
Carti citite: 19