Recenzie Broderii scrisa de "Mirabela Soare"Recenzie Broderii scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Broderii 24.75 lei *
Broderii 29.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Broderii
Autor (i): Marjane Satrapi
Mirabela Soare Mirabela Soare pe 2017-02-09 15:16:24 Rating:

Am citit azi o carte brodată cu dragoste, sex, feminism, feminitate, umor, dezamăgiri, ritualuri și adevăruri sociale. O carte pentru femei deștepte, o carte care deșteaptă, o carte deșteaptă.
Broderii este cel de-al doilea roman grafic al multifuncționalei Marjane Satrapi, o romancieră contemporană extrem de frumoasă și talentată. Este un roman cusut cu teme precum căsătoriile aranjate, dezamăgirile în dragoste, regretele precum pierderea virginității și strategiile chirurgicale pentru simularea cumințeniei, dorința femeilor de a se afirma și inteligența ca un joc pe care l-am simțit ca fiind aproape frenetic.
Dorința femeilor de a se afirma nu este o temă banală care surpinde o gloată de femei care se bat cu pumnul în piept urlând că și ele pot repara mașini sau că pot desface borcane cu o mână. Autoarea, fiind franco-iraniană surprinde finețea temei și te face să chicotești în timp ce citești, spunând în sinea ta „ Așa da!”.
Autoarea reușește să surprindă și să dezvăluie, uneori cu foarte multă ironie, gândurile femeilor care fac parte din trei generații. Gânduri, obstacole, greșeli, regrete pe care sunt sigură că multe dintre noi le împărțim. Deși este considerat un Sex and the City al Teheran-ului, romanul este mult prea inteligent scris ca să poate fi considerat astfel. Sex and the City trebuia adaptat după Broderii pentru a fi un serial atât de bun!
Recomand romanul cu mult, mult drag! E ca o cafea băută cu cea mai bună prietenă, cu sora, cu mama, „cu fetele”. E o cafea bună care îți deschide ochii!
PS: singura dezamăgire au fost paginile prea puține, dar uneori avem nevoie doar de-un espresso scurt ca să ne trezească.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!