Persepolis (vol. 1)

scrisa de Marjane Satrapi

Persepolis (vol. 1) de Marjane Satrapi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Art
Autor (i): Marjane Satrapi
Traducator (i): Mihaela Dobrescu
ISBN: 978-606-710-038-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Persepolis este autobiografia alb-negru a lui Marjane Satrapi, traversand granitele dintre culturi cu luciditate si simtul umorului: de la copilaria petrecuta la Teheran, trecand prin adolescenta vieneza, pana la plecarea definitiva in Franta.
Inclus in toate listele de „lecturi obligatorii“ cand vine vorba de romane grafice, Persepolis a fost de mai multe ori premiat la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (Franta), iar in Spania a fost recompensat pentru mesajul antifundamentalist. Transformat intr-un lungmetraj de animatie, ai carui coregizori au fost chiar Marjane Satrapi si artistul Vincent Paronnaud, Persepolis a primit in 2007 Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes, fiind nominalizat si la Oscar.
A fost tradus in numeroase limbi si s-a vandut in milioane de exemplare in toata lumea


Carti similare cu Persepolis (vol. 1)

Persepolis (vol. 1)

Persepolis (vol. 1)

de Marjane Satrapi

mai mult
Broderii

Broderii

de Marjane Satrapi

mai mult
Aici

Aici

de Richard McGuire

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!