Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Rant

Rant

scrisa de Chuck Palahniuk

Rant de Chuck Palahniuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Rant 8.69 lei *
Rant 18.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Chuck Palahniuk
Traducator (i): Bogdan Perdivara
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 978-973-46-1367-0
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Rant este, asa cum o spune si subtitlul cartii, „o biografie in viu grai a lui Buster Casey” – numele real al personajului central, despre care aflam inca de la inceput ca este faimos, ca pare a fi murit si ca a provocat o epidemie de proportii gigantice, ce a ucis milioane de oameni. Palahniuk construieste povestea protagonistului sau intr-un mod inedit, din fragmente de istorii orale, opinii „stiintifice” si relatari ale celor ce l-au cunoscut. Rant este, pe rand, copilul care descopera o sursa misterioasa de monede de aur si da peste cap economia oraselului sau natal, pustiul dotat cu un simt olfactiv extraordinar, elevul care se lasa muscat de serpi, paianjeni si orice alte animale si insecte, adolescentul rebel implicat in jocuri periculoase si apoi tapul ispasitor – dar si eroul – responsabil de raspandirea super-epidemiei de rabie. Pas cu pas, autorul creeaza cu maiestrie un decor distopic impresionant, cel al unei societati impartite in Oameni de Zi si Oameni de Noapte, amintind de eloii si morlocii lui H.G. Wells. Naratiunea dinamica, detaliul socant si imaginatia debordanta a lui Palahniuk fac din Rant un roman cuceritor, o poveste surprinzatoare atat prin evolutia, cat si prin finalul ei.

„Dupa ce Fight Club ne-a oferit o meditatie asupra pretului pe care trebuie sa il platim ca sa devenim cu totii supereroi, Rant merge mai departe si ridica problema pretului pe care trebuie sa il platim ca sa devenim cu totii zei.” (Time Out)

„Sclipitor si de un umor negru extraordinar... Cu gustul sau pentru basmele contemporane mai mult dure decit pure, Palahniuk pare a fi cel mai potrivit urmas al lui Vonnegut in literatura americana.” (San Francisco Chronicle)

„Palahniuk nu scrie pentru cititorii slabi de inger. Scrie pentru impatimitii autentici, pentru cei atrasi de volutele imaginatiei sale furioase si dezlantuite si de umorul lui detabuizant.” (The New York Times)


Carti similare cu Rant

Orasul si stalpul

Orasul si stalpul

de Gore Vidal

mai mult
Tuareg

Tuareg

de Alberto Vazquez - Figueroa

mai mult
Hamnet

Hamnet

de Maggie O`Farell

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri

Alte carti ale autorului

Jurnal

Jurnal


mai mult

Pygmy

Pygmy


mai mult

Beautiful you

Beautiful you


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

marmotzel
Recenzii: 1
Carti citite: 9