Johnny panic si biblia viselor

scrisa de Sylvia Plath

Johnny panic si biblia viselor de Sylvia Plath Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Johnny panic si biblia viselor 7.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Sylvia Plath
Traducator (i): Anacaona Mindrila-Sonetto
Numar de pagini: 464 pagini
ISBN: 978-973-46- 1499-8
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Volumul de proza Johnny Panic si Biblia Viselor (aparut intr-o prima editie in 1977, apoi reeditat si extins) include un corpus amplu de texte in proza, de la povestiri de tinerete si maturitate pana la fragmente din jurnalele si insemnarile personale ale autoarei. Astfel, cititorul poate descoperi tainele atelierului de creatie al Sylviei Plath, modul in care o istorie personala se fictionalizeaza, devenind literatura pura. In plus, textele din volum dau adevarata masura a scriitoarei: rafinata si directa, cruda si sensibila, intelegatoare si ironica, Sylvia Plath e, intr-adevar, o artista proteica.

„La un anumit nivel Johnny Panic si Biblia viselor este o marturie a uceniciei. Dar nu e vorba doar de niste banale scrieri de tinerete. Descoperim aici o mare diversitate atat in privinta calitatii, cat si a interesului – sau mai degraba a calitatii interesului, fiindca, desi tanara Sylvia Plath da la iveala si cateva povestiri relativ sumbre, ca majoritatea tinerilor scriitori, toate textele incluse aici sunt revelatoare.” (Margaret Atwood)

„Sylvia Plath a inteles bine soarta infioratoare de a fi opusul lui Swift, femeia ce accepta ideea ca partea materiala a vietii inseamna o oroare, o combinatie grotesca intre trup si spirit, dezamagirea tuturor iubirilor romantice si cosmarul sufletului ascetic.” (Joyce Carol Oates)

„Aproape toate detaliile esentiale ale poeziei sunt prezente aici, ca si rudimentele interpretarii si atmosferei create de poeta, ba chiar si ritmul straniu al unor fraze.” (Ted Hughes)


Carti similare cu Johnny panic si biblia viselor

Oameni anxioși

Oameni anxioși

de Fredrik Backman

mai mult
Bunurile vietii

Bunurile vietii

de Paul Guimard

mai mult
Semne bune

Semne bune

de Neil Gaiman, Terry Pratchett

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!