Cosmarul climatizat

scrisa de Henry Miller

Cosmarul climatizat de Henry Miller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cosmarul climatizat 20.7 lei *
Cosmarul climatizat 25.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Henry Miller
Traducator (i): Sanda Aronescu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-46-1812-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: In 1939, la nici trei luni de la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial si dupa zece ani petrecuti in Franta, Henry Miller se intoarce in Statele Unite, ca sa vada cum arata tara in care se nascuse – vrea sa simta the american way of life. Pleaca intr-o calatorie de trei ani, in care cunoaste locuri si oameni de tot felul. Asa se naste Cosmarul climatizat, o carte cu oameni mici si afaceri uriase, cu violenta purulenta a ziarelor americane, cu giganti industriali si cumparaturi pe credit, cu o atmosfera care-l face sa exclame: „n-am vazut nicaieri in lume o ruptura atat de definitiva intre natura si om”. Cosmarul climatizat are in el si slabiciunile de boem ale autorului, care se indragosteste de automobilul sau si plange cand vede Grand Canion, dar si culoarea locala, acolo unde ochiul de reporter o gaseste. America este cand un loc plin de sunete si imagini nemaivazute, cand un teritoriu dezolant, lipsit de suflet, „un vid spiritual” fara urma de frumusete, in fata caruia se afla un Henry Miller cu nerabdarea si spaimele regasirii.

„Dintre scriitorii americani, Henry Miller se apropie cel mai mult de Celine. Nimic din ce scrie el nu este facut sa bucure auzul, sa incite ratiunea ori sa rascoleasca adancurile constiintei; scrisul lui Miller este mai degraba visceral.” (The New Leader)

„Cosmarul climatizat este o carte importanta pentru Miller, caci, spre deosebire de Tropicul Cancerului si Tropicul Capricornului, ea n-a fost interzisa in America, unde a avut o puternica influenta asupra beatnicilor. Pledoaria pentru sex, arta si libertate din proza lui Miller apare fara prea multe intermediari in literatura generatiei Beat.” (Dan Geddes)

„Nu-i nimic ciudat in a-ti fi frica. Indiferent in ce ipostaza apare ea, frica este un fenomen cu care suntem atat de obisnuiti, incat, atunci cand vedem un individ curajos, ne dam fara nici o rezerva pe mana lui si ii devenim sclavi.” (Henry Miller)


Carti similare cu Cosmarul climatizat

Pe cand eram orfani

Pe cand eram orfani

de Kazuo Ishiguro

mai mult
Ochi de caine albastru

Ochi de caine albastru

de Gabriel Garcia Marquez

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31