Colosul din maroussi

scrisa de Henry Miller

Colosul din maroussi de Henry Miller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Colosul din maroussi 17.5 lei *
Colosul din maroussi 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Henry Miller
Traducator (i): Cristina Felea
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-2292-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Colosul din Maroussi este un gen aparte de jurnal de calatorie, scris in maniera foarte intensa, subiectiva si candida a lui Henry Miller. In 1939, resimtind amenintarea razboiului si a retardului artistic, Miller pleaca in Grecia, la invitatia prietenului sau, scriitorul Lawrence Durrell si, impresionat de peisajele si de oamenii pe care ii intalneste pe parcursul calatoriei sale – in special de scriitorul grec George Katsimbalis, caruia i-a dedicat cartea sa –, incepe sa-si astearna pe hartie opiniile radicale despre razboi, impresiile si transformarile spirituale prin care trece zi de zi, in contact cu locuri si oameni care il fascineaza profund. Ca orice calatorie spirituala, si aceasta sta sub semnul epifaniei, al experientei liminale si al renasterii, in care omul se regaseste „gol ca un salbatic”, eliberat de orice notiuni idealiste despre Dumnezeu, credinta si morala.

„Colosul din Maroussi este o carte deosebita de tot ce s-a scris pana acum despre Grecia. Un teritoriu iubit si urat in acelasi timp, cu o istorie atat de bogata, ea are privilegiul de a fi batuta cu pasul si apoi descrisa de un scriitor innascut, cu o perspectiva istorica si literara inedita.” (The New York Sun)

„Ce poate fi mai bine-venit decat o carte de calatorii atat de prietenoasa despre Grecia, scrisa de autorul Tropicelor?” (The New Republic)

„Colosul din Maroussi isi trage energia dintr-o calatorie elena de noua luni. In aceasta perioada, Miller a pregatit terenul pentru un adevarat imn adus unei culturi din care lumea inca se hraneste.” (The New York Times)


Carti similare cu Colosul din maroussi

Picatura de aur

Picatura de aur

de Michel Tournier

mai mult
Revolutionary road

Revolutionary road

de Richard Yates

mai mult
Foe

Foe

de J. M. Coetzee

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31