Plexus

scrisa de Henry Miller

Plexus de Henry Miller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Plexus 28 lei *
Plexus 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Henry Miller
Traducator (i): Antoaneta Ralian
Numar de pagini: 632 pagini
ISBN: 978-973-46-1745-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Romanul Plexus (1953) este cel de-al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie si contine cea mai ampla descriere a valorilor, credintelor, opiniilor si deciziilor de viata ale scriitorului, in lupta sa pentru supravietuire in New Yorkul dinaintea izbucnirii Primului Razboi Mondial. Mai mult decat un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant – atat in momentul „crucificarii“ sale, cat si mai tarziu, cand controversata trilogie era deja scrisa – sub forma unei avalanse de emotii, idei, viziuni si cosmaruri despre om si locul sau precar in societatea secolului XX, in care arta pare sa fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolita a lui Miller il face sa abordeze orice subiect si orice aspect al existentei, fara limite sau tabuuri; tot ce inseamna viata este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrete, insa intotdeauna cu umor.

„Atunci cand Miller se poate desfasura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil...” (The New Yorker)

„Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sunt un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin si care ne-au varat pe gat aceste interdictii, deghizate in morala si religie.” (Henry Miller)

„Cand vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insusi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El atie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insusi.” (Henry Miller)


Carti similare cu Plexus

Grădina de iarnă

Grădina de iarnă

de Kristin Hannah

mai mult
Parcul de distractii

Parcul de distractii

de Francis King

mai mult
Mercur

Mercur

de Amelie Nothomb

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31