Filiera Bellarosa si alte povestiri

scrisa de Saul Bellow

Filiera Bellarosa si alte povestiri de Saul Bellow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Filiera Bellarosa si alte povestiri 35 lei *
Filiera Bellarosa si alte povestiri 43.46 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Saul Bellow
Traducator (i): Ioana Zirra
Numar de pagini: 648 pagini
ISBN: 978-973-46-1583-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Filiera Bellarosa si alte povestiri este cea mai cuprinzatoare antologie de nuvele si povestiri a lui Saul Bellow. Povestirea care da titlul volumului este relatarea unui „expert in amintiri“, ce rememoreaza relatia sa cu Harry Fonstein si sotia lui, Sorella. Palpitanta istorie a lui Harry, un evreu evadat dintr-o inchisoare italiana in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial cu ajutorul lui Billy Rose, o celebritate din lumea showbizului newyorkez, este si un pretext pentru analiza relatiei dintre evreul european si evreul americanizat, dar si o poveste despre memorie si uitare, despre oameni si ceea ce ii leaga ori ii desparte.

Plasate adesea – dar nu exclusiv – in Chicago si in anii Marii Crize economice din perioada interbelica, istoriile incluse aici sunt o imagine a unei lumi si un studiu fascinant asupra naturii umane. Ele ilustreaza forta de analiza si talentul de povestitor ale lui Bellow, fiind impregnate cu ironia fina si subtila ce reprezinta una din marcile sale stilistice.

„La lectura acestor povestiri te izbeste nu doar profunzimea comica a viziunii lui Bellow asupra secolului XX, ci si superba economie de mijloace cu care autorul creioneaza personaje memorabile, ce isi gasesc astfel locul in acest veac american.” (New Statesman)

„Inteligenta lui Bellow este cu adevarat umana, patrunzatoare si generoasa. Spre deosebire de multi alti scriitori, el nu isi trateaza cititorul ca pe un idiot si nici nu il priveste de sus; el ii ofera o mana de ajutor sau o scara facuta dintr-o proza de o claritate uimitoare. Cel care o urca are o perspectiva unica asupra universului uman. Cartea aceasta este indispensabila.” (The Guardian)

„Bellow, spre incantarea noastra, este singurul prozator care poate sa scrie despre suflet intr-un mod care sa nu sune demodat.” (The Spectator)


Carti similare cu Filiera Bellarosa si alte povestiri

Vremurile bune de altădată

Vremurile bune de...

de Bohumil Hrabal

mai mult
Zile de Crăciun

Zile de Crăciun

de Jeanette Winterson

mai mult
Iocan - revista de proză scurtă anul 3 / nr. 7

Iocan - revista de...

de Florin Iaru, Marius Chivu, Cristian Teodorescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!